Hot News
Kirby: Casa Albă a condamnat atacurile armatei Ucrainei în profunzimea Federației Ruse
11/09
Au apărut noi date despre contraofensiva Rusiei în Regiunea Kursk
11/09

Peste 140 de drone au atacat regiunile rusești în noaptea de 10 septembrie

Urmările atacului unui dron asupra blocului de locuințe din Ramenskoie (Regiunea Moscova)/ Foto: Kommersant

Cotidianul Kommersant a punctat principalele momente ale acestui atac:

  • În cursul nopții, 144 de aparate de zbor fără pilot au fost doborâte deasupra teriitoriilor a nouă regiuni din Rusia, a anunțat Ministerul Apărării. Sistemele de apărare aeriană au interceptat și distrus 20 de drone deasupra Regiunii Moscova. Alte 72 de astfel de aparate au fost doborâte deasupra Regiunii Briansk, 14 în Regiunea Kursk, 13 în Regiunea Tula, opt deasupra Regiunii Belgorod, șapte în Regiunea Kaluga, cinci în Regiunea Voronej, patru în Regiunea Lipețk. O altă dronă a fost distrusă deasupra teritoriului Regiunii Oriol.
  • În raionul Ramenskoie, de lângă Moscova, o dronă a atacat două blocuri-turn. O femeie a murit, alte opt persoane au fost rănite. O casă de pe Intrarea Sportivnaia a fost cuprinsă de flăcări. 54 de apartamente din cele 102 ale blocului-turn au suferit deteriorări. A căzut tencuiala, au fost avariați pereții despărțitorii dintre camere și ferestrele, dar structurile de rezistență au rămas intacte. O altă dronă a lovit un bloc de apartamente de pe strada Vîsokovoltnaia. La sol au rămas fragmente de dronă ce trebuie deminate. Au fost evacuați nu numai locatarii imobilelor afectate, dar și din alte cinci clădiri învecinate.
  • Patru aeroporturi și-au suspendat activitatea pentru a nu pune în pericol siguranța zborurilor. Este vorba despre Moscova Domodedovo, Vnukovo și Jukovski, precum și de aeroportul din Kazan. Epava unei drone doborâte a căzut pe teritoriul aeroportului Jukovski.
  • Pe autostrada Kașirskoe, în direcția spre Moscova, traficul a fost temporar blocat din cauza unor bucăți de drone căzute pe asfalt. Ulterior, circulația a fost reluată.
  • Procurorul General al Rusiei a dispus un control la acordarea de ajutor celor care au avut de suferit de pe urma atacurilor cu drone.
  • Comitetul de Investigații al Rusiei a deschis un dosar de terorism.
  • Secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat că forțele de apărare aeriană au dobândit o experiență remarcabilă și demonstrează rezultate bune.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Rusia nu a putut contracara toate dronele, astfel încât să nu existe pagube și victime în raionul Ramenskoie? Până când le permiteți aceste atacuri? Au ajuns aproape de Moscova…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2937951