Hot News
Autoritățile moldovenești au acuzat Biserica Ortodoxă locală de legături cu Rusia
11/09
Peste 140 de drone au atacat regiunile rusești în noaptea de 10 septembrie
11/09

Kirby: Casa Albă a condamnat atacurile armatei Ucrainei în profunzimea Federației Ruse

John Kirby/ Foto: Reuters

Casa Albă consideră inacceptabile atacurile Forțelor Armate ale Ucrainei în adâncimea teritoriului Federației Ruse, a declarat John Kirby, coordonatorul Administrației prezidențiale a SUA pentru comunicații strategice, transmite RIA Novosti.

„Nu oferim posibilitatea și nici nu susținem atacuri lansate în adâncimea teritoriului Rusiei. Și cu certitudine, nu cu arme produse în Statele Unite”, a precizat oficialul american pentru postul de televiziune CNN.

În același timp, pe 10 septembrie, Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a anunțat că președintele american, Joe Biden, și premierul Marii Britanii, Keir Starmer au discutat telefonic despre o posibilă utilizare de către Kiev pentru efectuarea unor astfel de atacuri a armelor trimise de Occident.

Declarația lui Blinken vine după ce noul ministru de Externe al Ucrainei, Andrei Sibiga, a îndemnat țările occidentale să ridice restricțiile asupra atacurilor în profunzimea teritoriului rus.

Autoritățile ucrainene declară în mod regulat necesitatea ridicării acestor restricțiilor, considerând că o astfel de decizie va ajuta la schimbarea în favoarea armatei ucrainene a evoluției conflictului.

În dimineața zilei de 10 septembrie, ministerul rus al Apărării a anunțat că, pe durata nopții de luni spre marți, sistemele de apărare aeriană au doborât 144 de drone ucrainene deasupra regiunilor ruse. Într-una dintre clădirile înalte din Ramenskoe, de lângă Moscova, 54 din cele 102 de apartamente ale blocului au fost avariate de o lovitură lansată de o dronă. Potrivit guvernatorului Andrei Vorobiov, au fost deteriorate tencuiala și ferestrele. Structurile de rezistență au rămas intacte.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Fățarnici și mincinoși! Atunci de ce Blinken și omologul său britanic s-au dus la Kiev? Vorbele americanilor nu valorează nici cât o ceapă degerată! Ți se face lehamite când îi auzi cu câtă nonșalanță mint.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2937951