Hot News
Politolog: În Ucraina, Zelenski a creat un sistem post-feudal al puterii
11/09
Kirby: Casa Albă a condamnat atacurile armatei Ucrainei în profunzimea Federației Ruse
11/09

Autoritățile moldovenești au acuzat Biserica Ortodoxă locală de legături cu Rusia

Chișinău/ Foto: Shutterstock/FOTODOM

Autoritățile moldovenești acuză Biserica Ortodoxă a țării de legături cu Moscova și consideră acest lucru o amenințare la adresa securității naționale, informează agenția RIA Novosti, citând o declarațiile făcute în acest sens de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu și de alți politicieni.

Recent, Sandu i-a îndemnat pe preoți ”să stea departe de politică” și să se concentreze pe promovarea creștinismului. Declarația ei a venit după vizita efectuată în august la Moscova de clericii moldovenești, veniți în capitala rusă în pelerinaj.

Se precizează că mass-media din Republica Moldova, asociată cu structurile guvernamentale, au anunțat că preoții ar fi primit, chipurile, carduri bancare pe care vor fi efectuate plățile pentru o campanie de informare împotriva lui Sandu și a referendumului privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. În privința pelerinajului în sine, aceeași presă a afirmat că ar fi fost finanțată de liderul blocului moldovenesc de opoziție „Victorie”, Ilan Șor.

Sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova a cerut autorităților să înceteze orice presiuni asupra clerului și a relatat că preoții țării sunt percheziționați fără niciun motiv.

Pe 29 august, un deputat moldovean din rândul partidului de guvernământ Acțiune și Solidaritate, Vasile Șoimaru, a declarat că Mitropolia Moldovei a Bisericii Ortodoxe Ruse ar putea fi închisă în toamnă.

Ulterior, Sandu a negat informațiile despre planurile de interzicere a Bisericii Ortodoxe din Moldova. Potrivit spuselor sale, declarațiile deputatului Șoimaru nu au nicio legătură cu realitatea.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Când Dumnezeu îți ia mințile, ajungi de râsul satanei. Cam așa s-a întâmplat cu penibila Maia Sandu. Aflată acum sub influența lui Soros-fiul, Maiei i s-au urcat hormonii la cap. Spre sănătatea ei și spre liniștea credincioșilor, ar fi bine să plece într-o vacanță prelungită cu Juniorul. Toată lumea ar fi fericită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2937951