Hot News
Peste 140 de drone au atacat regiunile rusești în noaptea de 10 septembrie
11/09
Axios: Blinken și Lammy au venit la Kiev pentru a acorda permisiunea de a lansa lovituri în adâncimea teritoriului Rusiei
12/09

Au apărut noi date despre contraofensiva Rusiei în Regiunea Kursk

Foto: youtvnews.com

Forțele Armate ale Rusiei au continuat contraofensiva în Regiunea Kursk și au eliberat aproximativ 10 așezări, printre care Snagost și Apanasovka, informează presa rusă citând sursa de informare Mash.

Potrivit postului, armata rusă curăță așezările care au trecut sub controlul și pe care militarii le-au luat cu asalt. Operațiuni de curățare se desfășurare și în Gordeevka și satul 10 octombrie, care au fost eliberate noaptea trecută.

La operațiunile ofensive participă Brigăzile 155 și 810 de infanterie marină, precum și Regimentul 56 al Forțelor Aeropurtate. Sub controlul lor au intrat Korenevo, Kulbaki, Martînovka și Neciaev.

Potrivit ultimelor date, grupul de trupe ruse s-a apropiat foarte mult de așezarea Svredlikovo de lângă Sudja, iar militarii se pregătesc să o ia cu asalt. Trupele ucrainene sunt alungate din sud-estul raionului Korenevski.

Despre contraofensiva lansată de Rusia s-a aflat în seara zilei de 10 septembrie. Potrivit relatărilor, armata rusă a preluat controlul asupra Gordeevka într-o oră și jumătate și a început să avanseze în zonele Apanasovka și Martînovka. S-a anunțat, de asemenea, că, în timpul operațiunii, militarii ruși au capturat șase militari de asalt ai ucrainenilor.

Alaudinov: Aproximativ 10 așezări eliberate în Regiunea Kursk

„Unitățile noastre au intrat în ofensivă. Ieri și astăzi, pe această direcție, au fost eliberate, în total, 10 localități în această direcție”, a anunțat pentru TASSS general-maiorul Aptî Alaudinov, comandantul unității speciale ”Ahmat”.

El a adăugat că armata Ucrainei suferă pierderi foarte mari în regiune și începe să înțeleagă că este greu să mențină acest teritoriu.

Pe canalul său de Telegram, Alaudinov a făcut o repostare, conform căreia trupele ruse au alungat armata ucraineană din Snagost, Vișnevoi, satul 10 octombrie, iar în alte câteva așezări se desfășoară o operațiune de curățare. Înainte de aceasta, luptătorii ucraineni au fost alungați din Komarovka și Șeptuhovka.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Sper să fie o curățenie totală și definitivă. Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2937951