Hot News
În Rusia, rata natalității s-a prăvălit până la nivelul perioadei de default din 1998
10/09
Politolog: În Ucraina, Zelenski a creat un sistem post-feudal al puterii
11/09

Putin a acuzat SUA că provoacă o cursă a înarmării

Foto: newsinfo.ru

Prin dorința lor de a obține superioritate militară, Statele Unite provoacă o cursă a înarmării, este de părere Putin. El a declarat că Rusia trebuie să fie pregătită să respingă „o posibilă agresiune militară în orice direcție”.

Statele Unite doresc să dobândească supremație militară și, astfel, sfărâmă echilibrul de forțe existent și provoacă o cursă a înarmării, a declarat președintele Rusiei Vladimir Putin în cadrul participării, prin legătură video, la exercițiile strategice ”Okean-2024” (Ocean-2024 – n.r.) ale Marinei Militare ale Rusiei, scrie agenția RBC.

Președintele Vladimir Putin/ Foto: kremlin.ru

„Prin acțiunile lor agresive, Statele Unite încearcă să obțină un avantaj militar palpabil, sfărâmând, astfel, arhitectura de securitate creată și echilibrul de forțe din regiunea Asia-Pacific. SUA provoacă, practic, o cursă a înarmării, fără să țină cont de securitatea aliaților lor europeni și asiatici”, a explicat liderul de la Kremlin, citat de serviciul de presă al Kremlinului.

Potrivit spuselor sale, Washingtonul creează condițiile prealabile pentru o periculoasă situație de criză în Europa și în regiunea Asia-Pacific, planificând să desfășoare, în special, rachete cu rază medie și mai scurtă de acțiune și exersând deplasarea unor sisteme de rachete de perspectivă ”sub pretextul contracarării” amenințării venite din partea Rusiei și descurajării Chinei.

„Rusia trebuie să fie pregătită pentru orice evoluție a situației, iar forțele noastre armate trebuie să asigure o apărare de nădejde a suveranității și a intereselor naționale”, a spus el. Potrivit președintelui, este necesar să fim pregătiți pentru a respinge „o posibilă agresiune militară în orice direcție, inclusiv în zona oceanului și a mării”. Iar rolul cheie în rezolvarea acestei misiuni revine Marinei Militare, a concluzionat Putin.

Exercițiul Marinei Militare a Rusiei „Okean-2024” (în imaginea de sus) se desfășoară în perioada 10-16 septembrie în Oceanele Pacific și Arctic, în Mările Mediterană, Caspică și Baltică. Potrivit Ministerului Apărării, pentru aceste manevre au fost mobilizate peste 400 de nave de război, submarine și nave de sprijin, peste 120 de avioane și elicoptere, aproximativ 7.000 de unități de armament, tehnică militară și specială, precum și 90.000 de militari.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Când spui SUA, spui război și înarmare, spui nenorocire oriunde își bagă nasul. Mai mult ca niciodată, Rusia trebuie să fie foarte pregătită pentru a respinge orice atac din partea SUA și aliaților. Aș spune că ar trebui să anticipeze aceste atacuri și să acționeze înaintea lor. Câteva secunde pot însemna ,,a fi sau a nu mai fi.” Șeful Departamentului de Stat al SUA, Antony Blinken, și ministrul de Externe britanic, David Lammy, se află azi într-o vizită la Kiev pentru a-l autoriza pe Zelenski să folosească rachetele cu rază lungă de acțiune ATACMS împotriva Rusiei. Aici nu mai e vorba de apărarea Ucrainei (cum nu cred că a fost vreodată), ci de atacarea Rusiei. Asta înseamnă că situația Ucrainei de pe front este disperată, așa cum disperate sunt și Statele Unite și Marea Britanie, principalele vinovate de acest conflict. Tot ele vor declanșa al Treilea Război Mondial. Ultimul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2939162