Hot News
Nepotul lui Charles de Gaulle vrea să se mute la Moscova
09/09
Analist: Turcia se va retrage curând din NATO
10/09

Lavrov, despre principala problemă a inițiativelor de pace privind Ucraina

Serghei Lavrov/ Foto; Anadolu

Problema cheie a inițiativelor de soluționare a conflictului ucrainean este că nu abordează drepturile populației vorbitoare de limbă rusă, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, la o conferință de presă organizată la finalul reuniunii ministeriale a Dialogului strategic Rusia-Consiliul de Cooperare a Țărilor Arabe al Golfului, relatează Vzgliad.

Lavrov a subliniat că niciuna dintre propunerile privind Ucraina nu abordează problemele legate de drepturile persoanelor care vorbesc limba rusă pe teritoriile considerate de șeful regimului de la Kiev, Volodimir Zelenski, ca fiind ale lui.

„Chiar astăzi am abordat această temă cu colegii din India și Brazilia, deoarece ei arată o anume abordare, pe care o înțelegem și care este interesată să ajute oarecum la depășirea crizei. Le-am atras atenția că aceasta este o problemă cheie”, a spus ministrul.

El a adăugat că problema conflictului din Ucraina constă nu în teritorii, ci în drepturile oamenilor, drepturi „care au fost călcate în picioare prin lege” și care ”nu sunt menționate în niciuna dintre inițiativele care plutesc în spațiul politic”.

Anterior, Lavrov a spus că reprezentanții țărilor occidentale devin surzi dacă le sunt arătate declarațiile autorităților ucrainene pe tema drepturilor cetățenilor vorbitori de limbă rusă care trăiesc în Ucraina.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Ucraina calcă în picioare drepturile privind limba, cultura și religia nu doar ale rușilor, ci și ale românilor și ungurilor. Asta se întâmplă mai ales în regiunile din sud și est. Măcar Rusia ia atitudine și sesizează aceste încălcări ale legii privind populația rusă, că din partea noastră nu se aude nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2939150