Hot News
Analist: Turcia se va retrage curând din NATO
10/09
În Rusia, rata natalității s-a prăvălit până la nivelul perioadei de default din 1998
10/09

Indirect, Nuland a recunoscut că SUA au oprit negocierile de la Istanbul dintre Rusia și Ucraina

Victoria Nuland/ Foto: TASS/ AP

Fostul subsecretar de stat al Statelor Unite pentru afaceri politice, Victoria Nuland, a vorbit despre negocierile purtate de Rusia și Ucraina la Istanbul în primăvara anului 2022 și care au fost oprite, relatează Smotrim.ru.

„Nu eram foarte la curent cu detaliile înțelegerii… Dar într-una din etapele târzii, ucrainenii au început să ne ceară sfaturi despre unde pot duce toate acestea”, a spus ea într-un interviu acordat jurnalistului Mihail Zîgar, declarat agent străin în Federația Rusă.

Nuland a subliniat, totodată, că partea americană a considerat că pentru Kiev propunerea Rusiei privind statutul de neutralitate nu este în avantajul Ucrainei.

Negocierile dintre Rusia și Ucraina au început la Istanbul (ultima etapă a negocierilor – n.r.) pe 29 martie 2022, cu participarea președintelui turc, Recep Tayyip Erdogan. Dar nu au fost încununate de succes.

Ulterior, Vladimir Putin a relatat că, după încheierea înțelegerilor, la Kiev s-a deplasat premierul de atunci al Marii Britanii, Boris Johnson, și i-a forțat pe ucraineni să „arunce la gunoi acordul cu Rusia” și să „rezolve problema pe câmpul de luptă”.

În plus, liderul rus a menționat că acțiunile lui Johnson de a rupe tratatul de pace dintre Moscova și Kiev au fost susținute de Washington.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Cine a eliberat acest liliac din peșteră ca să ne bântuie viețile? A ieșit la lumină, cerul s-a întunecat și păsările s-au culcat la loc. Au crezut că e noapte. Groaznică femeie, te uiți la ea și simți un nod în stomac, simți că se va întâmpla ceva rău. Declarațiile ei sunt tardive, deja știm cu toții șmecheriile americanilor și occidentalilor privind negocierile de pace. Vrea o medalie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2939309