Hot News
Lavrov, despre principala problemă a inițiativelor de pace privind Ucraina
10/09
Indirect, Nuland a recunoscut că SUA au oprit negocierile de la Istanbul dintre Rusia și Ucraina
10/09

Analist: Turcia se va retrage curând din NATO

Președintele Turciei, Recep Erdogan/ Foto: dpa/ GLP

În următorii ani, Turcia va ieși din NATO, fie din proprie inițiativă, fie din cauza presiunilor externe, a declarat analistul turc Serhat Latifoglu pentru RIA Novosti, comentând planurile țării de a adera la BRICS. El a menționat că principiile fundamentale ale Ankarei și ale BRICS în economie și politică externă coincid total, scrie News.ru.

În următorii ani, Turcia cu siguranță se va retrage din NATO sau Turcia va fi alungată din Alianță. Acest lucru se va întâmpla cu siguranță, vom vedea în viitorul apropiat”, a spus analistul.

Potrivit spuselor sale, Turcia promovează o cu totul altă politică decât aliații Ankarei din Alianța Nord-Atlantică. Latifoglu este de părere că relațiile țării cu NATO seamănă mai mult cu o confruntare, în special „în contextul strategiei pe care Ankara o aplică în Irak și Siria”. El a avertizat că țara va trebui să se confrunte cu o „propagandă neagră” și cu presiunile NATO asupra economiei.

Anterior, jurnalistul și analistul geopolitic Pepe Escobar a declarat, în marja Forumului Economic de Est de la Vladivostok, că NATO încearcă în mod activ să provoace Moscova la o acțiune de răspuns, coordonând atacurilor armatei ucrainene în adâncimea teritoriului Rusiei. În opinia sa, Alianța speră să acuze Federația Rusă că atacă Europa și să creeze un pretext pentru declanșarea unui război de amploare.

2 Comments

  1. Carmen spune:

    Turcia se va retrage la timp din NATO, nu așteaptă să fie alungată. Intenția ei de aderare la BRICS este bine gândită. BRICS este tot mai puternică și mai compactă.

  2. Eu spune:

    Da, ca orice tara inca indepedenta? Turcia e pe lista neagra a cabalului global satanist. Vor o revolutie colorata si sa bage un regim ingenuncheat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2939154