Hot News
Durov a comentat pentru prima dată acuzațiile aduse împotriva lui în Franța
08/09
Analistul Escobar: Cu atacuri în adâncimea Rusiei, NATO provoacă izbucnirea unui război deschis
08/09

Trupele ruse folosesc motociclete electrice de asalt în zona operațiunii speciale

Foto: screenshot video/ Smotrim.ru

Vehicule electrice cu două roți pentru orice teren, supranumite „taburetul nebun”, au început să fie folosite de trupele ruse în operațiunea militară specială. Pentru că sunt silențioase, merg cu viteză și cântăresc puțin, ele pot fi folosite pentru operațiuni de asalt, relatează Smotrim.ru.

Vehiculele electrice de teren „Șturm” au fost dezvoltate de biroul de proiectare „Gorizont”, din Tambov.

Potrivit unui reprezentant al firmei, citat de TASS, motocicleta electrică ”Șturm” arată ca o bicicletă pentru copii, dar este un vehicul ușor de teren. Aparatul nu este vizibil pe camerele termice, se deplasează fără să facă zgomot, dezvoltă o viteză de până la 50-60 de kilometri pe oră și cântărește doar 35 de kilograme.

„…Toți cei care s-au urcat pe acest aparat, l-au botezat „taburetul nebun”, a declarat, la Novgorod, un reprezentant al biroului de proiectare, în marja reuniunii ”Dronnița”, cel mai important eveniment național al operatorilor de drone militare din Rusia.

Vehiculele electrice de teren pot fi aruncate, pur și simplu, din camion în locul potrivit, iar „aparatul nu pățește nimic”. „Șturm” poate fi ușor ascuns și trecut peste obstacole, a spus organizația de dezvoltatori.

„Vehiculele electrice ușoare pe două roți pentru teren ”Șturm” sunt concepute pentru a rezolva problemele liniei frontale de apărare și a zonei de asalt. Aparatele noastre sunt deja folosite în zona operațiunii speciale pentru incursiuni ascunse cu scopul ocupării punctelor fortificate ale Forțelor Armate ale Ucrainei”, a precizat interlocutorul agenției TASS.

Biroul de proiectare a precizat că se produc, de asemenea, vehiculul electric greu de teren ”Bitiug” și ”Rîsak”, de dimensiuni medii, echipate și cu protecție împotriva minelor. Acestea sunt destinate în principal operatorilor de drone, specialiștilor în comunicații și medicilor, precum și pentru transportul răniților.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Ingenios!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2939149