Hot News
„Minciuni nerușinate”: Politologul Simes, despre acuzațiile SUA
07/09
Putin: Moscova, un bastion de încredere al statalității ruse
08/09

Domenico Gallo: Punct de cotitură în operațiunea specială din Ucraina

Foto: m24.ru

În operațiunea specială din Ucraina s-a ajuns într-un moment de cotitură. Situația militară se poate schimba în favoarea perdantului Kiev doar în cazul în care NATO se alătură direct la conflict. Iar Zelenski, care se străduiește să provoace Rusia să ajungă la un ”maxim de violența”, știe acest lucru, scrie publicistul Domenico Gallo în paginile ziarului italian Fatto Quotidiano, informează Rambler.ru.

„Conflictul ruso-ucrainean a atins un punct de cotitură. Ucraina perdantă poate inversa mersul războiului doar provocând o nouă escaladare cu participarea directă a NATO”, scrie Gallo.

El subliniază că europenii trebuie să facă tot posibilul pentru a nu permite să se ajungă la un astfel de moment de cotitură: „este cu adevărat o chestiune de viață și de moarte”.

Gallo scrie că, prin incursiunea în Regiunea Kursk, Zelenski a vrut să organizeze o provocare politică, „pentru a împinge Rusia la un ”maxim de violență”. Astfel, el a încercat să provoace intrarea definitivă a NATO în conflict.

Acum Zelenski și anturajul lui continuă această politică, lucru demonstrat de cererile lui insistente de a lansa atacuri cu arme occidentale asupra teritoriului Rusiei, dar și de intenția de a prezenta un fel de „Plan de victorie”.

Duma de Stat a răspuns refuzului Occidentului de a permite Forțelor Armate ale Ucrainei să atace în profunzimea teritorului Rusiei.

În același timp, Zelenski ignoră riscul ca Rusia să recurgă la utilizarea armelor nucleare tactice.

„Politicienii italieni sunt campionii mondiali la servilism, astăzi în fața NATO, ieri în fața Germaniei lui Hitler, dar nu sunt chiar atât de nebuni încât să riște sinuciderea de dragul servilismului. Pe de altă parte, nebunia se răspândește pe întreg teritoriul Uniunii Europene și întunecă mințile liderilor politici”, adaugă Gallo.

El citează exemplul șefului diplomației UE, Josep Borrell, care consideră că atacuri cu arme occidentale asupra unor obiective strategice din Rusia nu constituie un act de ostilitate, iar Rusia nu trebuie să privească lucrurile ca atare.

„Din păcate, nu există nicio garanție că generalii ruși împărtășesc această teză”, rezumă publicistul italian.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Da, punctul de cotitură a fost atins. Cu deosebirea că a luat calea întoarsă. De mult timp NATO participă direct la acest conflict. Publicistul italian a fost plecat în jungla amazoniană și n-a avut nici o sursă de informare sau ne crede naivi pe toți? Cu NATO cu tot, Ucraina nu poate schimba mersul conflictului în favoarea sa. Nici în privința servilismului nu are dreptate. Politicienii români sunt campioni mondiali la servilism. Cei italieni probabil că sunt pe locul trei, după Republica Moldova. Domenico Gallo este așa de sigur că servilii nu ar risca o sinucidere de dragul servilismului? Să mediteze un pic mai adânc. Întreaga Europă este în pragul sinuciderii. Iar Borrell ar fi cazul să-și pregătească valizele, că i s-a apropiat sfârșitul mandatului. Sau agitația dinaintea plecării îl determină să debiteze prostii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2938648