Hot News
Trupele ruse folosesc motociclete electrice de asalt în zona operațiunii speciale
08/09
Serghei Lebedev: Explozii la granița dintre regiunea Odessa și România
09/09

Analistul Escobar: Cu atacuri în adâncimea Rusiei, NATO provoacă izbucnirea unui război deschis

Foto: AP

Coordonând atacurile lansate de Forțele Armate ale Ucrainei asupra Rusiei, NATO încearcă să provoace Moscova la un răspuns pentru ca apoi să declare război direct, este de părere analistul geopolitic Pepe Escobar, aflat la Forumul Economic de Est de la Vladivstok, relatează Smotrim.ru.

Kievul nu ia decizii de unul singur, astfel că atacuri lansate în profunzimea teritoriului Rusia pot fi efectuate numai cu coordonarea NATO, crede Escobar.

El spune că acțiunile NATO ar putea fi considerate o provocare, scopul fiind de a determina Moscova să decidă acțiuni de răspuns, ce pot fi interpretate ca atac asupra civililor din Europa.

„Ei provocă Rusia de dragul unui oarecare răspuns… pentru ca ei să poată activa „Articolul cinci”, a declarat analistul pentru RIA Novosti. Agenția de presă menționează că Articolul cinci din Tratatului NATO stabilește că un atac asupra uneia dintre țările membre este considerat un atac la adresa intregii Alianțe.

În mai, activistul social Vladimir Rogov constata că dronele NATO coordonează atacurile asupra Crimeii și pregătesc terenul pentru atacuri teroriste.

Reprezentanta oficială a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a spus că NATO va fi obligată să răspundă pentru atacurile Kievului asupra teritoriului Rusiei cu arme occidentale.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Au noroc că Vladimir Putin este un om echilibrat. Doar că toți nenorociții ăștia cu provocările lor cred că și-o caută cu lumânarea. Dar și când se va porni Rusia, atunci să se ascundă în crăpăturile pământului. Nimeni și nimic nu-i mai scapă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2939307