Hot News
CÂINELE VASEA, EROU DE RĂZBOI AL UCRAINEI PE FRONTUL DIN DONBASS RUPE TĂCEREA ÎNTR-UN INTERVIU EXPLOZIV
07/09
Istoric francez: Armata Ucrainei se apropie de un colaps militar total
07/09

Vaccin împotriva cancerului: Studiile preclinice s-au derulat cu succes

Foto: dzen.ru

Oamenii de știință ruși au încheiat cu succes faza studiilor preclinice ale unui vaccin inovator împotriva cancerului, creat pe baza tehnologiei ARNm și au primit aprobare pentru prima etapă a studiilor clinice, a anunțat academicianul Andrei Kaprin, citat de publicația Vzgliad.

Vorbind la o conferință de presă, Kaprin a explicat că, după obținerea acestei aprobări din partea Ministerului Sănătății al Rusiei, va demara procesul de selectare a voluntarilor pentru participarea la studiile clinice. Selecția va fi efectuată de specialiști, ținând cont de indicațiile medicale, a menționat omul de știință.

Potrivit academicianului, noul vaccin reprezintă un progres considerabil în tratamentul afecțiunilor oncologice. Oamenii de știință au dezvoltat o abordare unică care permite crearea de vaccinuri personalizate pentru fiecare pacient pe baza analizei materialului lor tumoral. Acest lucru deschide noi perspective pentru combaterea mai eficientă a cancerului, a spus Kaprin.

Conferința de presă a fost dedicată împlinirii a zece ani de existență a asociației celor mai mari centre de cancer din Rusia. Evenimentul a avut loc în ajunul celui de-al VII-lea Forum Internațional de Oncologie și Radioterapie „Pentru Viață”, care va avea loc în perioada 16-20 septembrie.

La începutul lunii august, șefa Agenției Federale Medic-Biologice a Rusiei (FMBA), Veronika Skvorțova, a anunțat că organizațiile științifice ale FMBA lucrează la dezvoltarea unei serii de onco-vaccinuri, fiind deja încheiat ciclul complet de studii preclinice pentru un vaccin împotriva cancerului de colon.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Felicitări oamenilor de știință ruși care au creat acest vaccin! Mulți bolnavi se vor bucura că vor avea o șansă de vindecare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2937239