Peskov: Rusia va lua măsuri restrictive împotriva presei americane

Moscova va răspunde la decizia Washingtonului de a impune sancțiuni împotriva mai multor mijloace de informare în masă ruse, a anunțat secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov. Potrivit spuselor sale, publicațiile americane vor fi limitate în difuzarea informațiilor, scrie Smotrim.ru.

Miercuri, Trezoreria SUA a instituit sancțiuni împotriva mai multor instituții de presă ruse: RT, Sputnik, Ruptly, RIA Novosti și grupul de media ”Rossia Segodnia”, precum și împotriva mai multor manageri de presă, suspectați că ar fi încercat, chipurile, să influențeze alegerile americane.

După cum a menționat Peskov pentru RIA Novosti, în Rusia funcționează deja o parte dintre sancțiunile împotriva mass-media americane. Reprezentantul Kremlinului a precizat, totodată că, în privința noilor restricții, „nu se poate pune problema unor măsuri în oglindă”, deoarece în SUA nu există agenții de presă și posturi de televiziune de stat.

„…Vor fi, fără îndoială, luate măsuri care vor restricționa, pentru mijloacele lor de informare în masă, difuzarea de informații”, a subliniat secretarul de presă al președintelui rus.

Anterior, reprezentanta oficială a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a anunțat că noile sancțiuni nu vor rămâne fără răspuns – Rusia va lua „măsuri de răspuns, simetrice sau asimetrice”. Potrivit spuselor sale, sancțiunile reprezintă operațiuni minuțios gândite de serviciile de informații pentru a „steriliza” spațiul informațional de orice formă de „altfel de gândire”.

Owner

View Comments

  • Guvernul SUA se teme că americanii vor afla cu adevărat ceea ce se întâmplă în lume și nu doar minciunile presei americane și occidentale. Se teme că știrile rusești vor influența mințile americanilor, că pe unii dintre ei îi vor trezi la realitate. Să influențeze știrile rusești alegerile prezidențiale americane? Ce prostie! Rusiei puțin îi pasă cine va câștiga alegerile în SUA, poate câștiga și Mickey Mouse! Câștigătorul va fi tot o marionetă condusă de alții. Deputata Maria Butina a declarat pentru Reuters: ,,Singurul câștigător al alegerilor din SUA este complexul industrial militar privat din SUA." Directorii Russia Today RT sunt urmăriți penal în SUA pentru motivul aberant că vor să influențeze alegerile prezidențiale. Americanii să se spele pe cap cu alegerile lor! Pentru orice insucces sau alte probleme interne dau vina pe Rusia. Dar cum de nu este urmărit penal Soros? Dar de ce nu sunt îngrijorați că jumătate dintre parlamentarii americani au cetățenie israeliană? Ăsta da amestec în treburile interne americane și evident că și în alegerile prezidențiale! Dar este și o parte bună din tot acest circ al Statelor Unite. Înseamnă că jurnaliștii ruși sunt foarte buni, că scriu foarte bine, iar asta provoacă teamă guvernului american. Accesul cetățenilor americani la informațiile rusești le provoacă fiori celor care vor să ascundă adevărul. Dar cine vrea să citească presa din Rusia tot o va citi, cu toate restricțiile impuse. Cine caută, găsește!

Recent Posts

MAE rus: Acțiunile SUA împotriva presei ruse nu vor rămâne fără răspuns

Statele Unite continuă politica de reprimare a disidenței, a declarat purtătoarea de cuvânt a ministerului…

o oră ago

Peskov, despre o posibilă interdicție a exportului de metale: Trebuie răspuns la banditismul Occidentului

Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a comentat propunerea lui Vladimir Putin…

9 ore ago

Expert militar: Studierea rachetei HIMARS va oferi Rusiei acces la tehnologia americană

„Sistemele HIMARS s-au remarcat întotdeauna printr-o mare precizie. Coeficientul lor de abatere probabilă a fost…

10 ore ago

Peskov, despre abordarea lui Putin în alegerea reacției la acțiunile Occidentului

Secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a declarat, într-un dialog cu jurnalistul Pavel…

11 ore ago

Zaharova: Summitul BRICS va deveni o senzație mondială

Organizația a devenit un model de conlucrare interstatală, a subliniat reprezentanta oficială a ministerului rus…

12 ore ago

În orașele italiene au apărut panouri publicitare cu sloganuri pro-ruse

În Italia au fost instalate panouri publicitare cu apeluri la sistarea livrărilor de arme către…

o zi ago

This website uses cookies.