Hot News
Peskov: Prin operațiunea militară, Rusia asigură generațiile viitoare
06/09
Sky News: Declarația lui Putin despre Harris, o „urzeală de intrigi”
06/09

Lavrov nu crede că Beijingul încearcă să forțeze Rusia să cadă la pace cu Ucraina

Serghei Lavrov/ Foto: vk.com/ mid

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat сă nu crede că Beijingul încearcă într-un fel sau altul să forțeze Moscova să cadă la pace cu Kievul, relatează Smotrim.ru.

Lavrov a menționat că nu are nicio îndoială că Republica Populară Chineză își va reduce dependența de sistemele financiare ale Occidentului și se va îndrepta spre forme de conlucrare cu partenerii ei „care nu vor avea tangență cu dictatura”.

„Fac acest lucru fără să se grăbească. Este stilul, mentalitatea lor”, a spus ministrul, întrebat fiind, în interviul acordat cotidianului economic RBC, despre dificultățile legate de transferurile bancare din comerțul dintre dintre Beijing și Moscova.

El a subliniat că subiectul este discutat cu colegii din China, care „au un sistem bancar puternic dezvoltat”.

În plus, șeful MAE rus a răspuns negativ la întrebarea dacă este de acord cu experții care estimează că, astfel, China încearcă să forțeze Rusia să pună capăt conflictului cu Ucraina.

„Asta o spun cei care doresc ca Rusia să accepte formula de pace ultimativă a lui Zelenski”, a subliniat Lavrov, adăugând că „este o atitudine neseriosă”.

Anterior, șeful Uniunii Industriașilor și Antreprenorilor din Rusia, Vitali Mankevici, a anunțat că există unele probleme cu transferurile financiare între Rusia și China.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Nici China și nici altă țară nu poate forța Rusia să pună capăt conflictului din Ucraina, mai ales după formula unei ,,păci” a lui Zelenski. E ridicol! Rusia va negocia cu Ucraina atunci când consideră că e timpul și doar după condițiile ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2937227