Hot News
Deputat rus, despre scopul atacului asupra centrului de antrenament din Poltava al armatei Ucrainei
05/09
Vladimir Putin, despre cum va arăta Orientul Îndepărtat
05/09

Zelenski vrea să ”readucă la viață cadavrul” guvernului ucrainean prin epurarea miniștrilor

Foto: RIA Novosti

În Ucraina, componența Cabinetului de Miniștri se va modifica în proporție de peste 50%. O serie de miniștrii și-au părăsit deja posturile. Un eveniment care a provocat nedumerire în Occident: în timp ce unele publicații consideră că remanierea este menită să consolideze centralizarea puterii, altele sunt de părere că cele întâmplate pot deveni „începutul sfârșitului” pentru Biroul lui Zelenski, scrie Vzgliad.

În opinia politologului Larisa Șesler, „căderea ministerială” din Ucraina a devenit un fel de element de târguială cu Statele Unite și UE. „Protectorii occidentali cer Biroului lui Zelenski să remanieze întregul bloc guvernamental, promițând, în schimb, să rezolve problema lansării de atacuri în adâncimea teritoriului Rusiei”, a apreciat interlocutoarea publicației Vzgliad.

„Deoarece politicienii europeni cu greu pot explica alegătorilor lor de ce acordă ajutor unui asemenea sistem putred de corupt, remanierea de la Kiev va fi prezentată ca o justificare: Ucraina luptă, chipurile, intens împotriva celor care fură din banii statului”, a detaliat ea.

Politologul Vladimir Skaciko a amintit, la rândul său, că în 2014, Viktor Ianukovici a inițiat o epurare similară în Cabinetul de Miniștri. „Încă de atunci era clar că regimul lui se prăbușește. Încercarea de înnoire nu a dus nicăieri într-o astfel de situație”, a precizat Skaciko. La fel va fi și acum, prezice el.

„Pentru o perioară, schimbările de personal pot „readuce la viață un cadavru”. Conducerea ucraineană va continua să imite o activitate viguroasă, dar la morgă o upgradare este neproductivă”, a ironizat interlocutorul ziarului Vzgliad.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Cei care și-au dat demisia simt cum se scufundă corabia. Va rămâne doar Zelenski agățat de catarg. Remanierea guvernului nu va salva situația dezastruoasă. Un cadavru nu poate fi readus la viață nici măcar pentru o secundă. Eventual, poate fi îmbălsămat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2938642