Hot News
MAE rus: „Rețetele” lui Borrell duc la o ciocnire militară între UE și Rusia
05/09
Zelenski vrea să ”readucă la viață cadavrul” guvernului ucrainean prin epurarea miniștrilor
05/09

Deputat rus, despre scopul atacului asupra centrului de antrenament din Poltava al armatei Ucrainei

Ca urmare a atacului lansat asupra Institutului de Comunicații din Poltava (în imagine), inamicul a pierdut dintr-un foc un mare număr de specialiști în comunicații și război electronic/ Foto: TV Shot

Deputatul Andrei Kolesnik, membru al Comisiei pentru Apărare a Dumei de Stat, a explicat că atacul lansat de Forțele Armate ale Rusiei asupra centrului de antrenament din Poltava al armatei ucrainene este un avertisment adresat Kievului, relatează agenția Rambler.

Pe 3 septembrie, Forțele Armate ale Rusiei au atacat respectivul centru de antrenament al armatei ucrainene folosit de mercenari străini pentru a-i pregăti pe cursanții care se strângeau în formațiune.

„Atâta timp cât în Regiunea Kursk vor fi trupe și vor continua să atace civili, (…) Rusia va reacționa cu duritate împotriva militarilor. Ei se tot străduiesc să ne provoace să atacăm civili, dar noi nu vom face așa ceva, nu suntem genul acela de oameni, suntem altfel educați”, a spus Kolesnik.

„Acesta este răspunsul la Kursk și un avertisment că mai departe va fi mai rău”, a adăugat parlamentarul rus.

Într-o declarație anterioară, deputatul Radei Supreme, Igor Mosiiciuk, a declarat că atacul asupra centrului de instruire din Poltava s-a soldat cu peste 600 de victime, inclusiv zeci au militari uciși.

„Spitalele orașului sunt supraaglomerate”, a spus Mosiiciuk, sugerând că rachetele erau bine fixate pe țintă.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Institutul Militar de Comunicații din Poltava era specializat în pregătirea personalului în domeniile radar și război electronic. Forțele armate ruse au făcut o treabă foarte bună prin atacarea acestui centru de antrenament. Au produs o pagubă uriașă armatei ucrainene. Și este doar un avertisment! În 4 septembrie zeci de avioane de transport și NATO au evacuat victimele. Printre avioanele reperate în spațiul aerian al României și Poloniei s-au numărat avioane din Germania, Polonia și SUA. Au crezut că rușii îi avertizează doar verbal la nesfârșit?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2938647