Categories: Rusia si lumea

Zaharova: Occidentul tratează Moldova cu o josnicie fără precedent, este timpul ca poporul să se trezească

Gradul de ticăloșie și josnicie afișat de Occidentului față de Moldova este fără precedent, a declarat reprezentanta oficială a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, la forumul internațional „Liderii Eurasiei”, scrie Eadaily.ru.

Potrivit diplomatului, ceea ce se întâmplă acum cu Moldova, așa-zișii parteneri occidentali nu au făcut nici cu Ucraina, nici cu alte țări. Ea a subliniat că niciodată în viață nu a văzut un asemenea jaf cinic al limbii vorbite de un popor. Zaharova a amintit că au fost naziștii „care spuneau că nu poți folosi un font, că ziarele trebuie tipărite astfel încât literele mari să fie uite așa” sau, de exemplu, când în Ucraina se punea că limba rusă trebuie minimizată, s-a schimbat sistemul de învățământ.

„Dar tot nu este același lucru cu ceea ce s-a întâmplat acum cu limba moldovenească. Oamenii deschid televizorul și li se spune: „Apropo, acum limba voastră nu este moldovenească, ci româna”. Asta în ciuda faptului că [denumirea] limba moldovenească este mai veche decât româna. Un lucru dovedit istoric”, a subliniat Zaharova.

Sub regimul marionetă al Maiei Sandu s-a făcut o modificare în Constituția Moldovei – româna a devenit limbă de stat. În același timp, în școlile moldovenești se studiază deja „Istoria românilor”, iar deputații partidului prezidențial de guvernământ „Acțiune și Solidaritate” definesc identitatea și statalitatea Moldovei drept „o creație artificială a trecutului sovietic”.

Sondajele sociale arată că, în ciuda eforturilor autorităților, doar 11% dintre locuitorii Republicii Moldova se consideră români, iar limba moldovenească este denumită română de puțin peste 30%.

Zaharova a spus că s-a conversat cu mulți reprezentanţi ai societăţii civile, jurnalişti şi personalităţi publice din Moldova. Ei confirmă acest lucru. Oamenii înțeleg că sunt atrași în jocurile altora.

„Toți au spus același lucru: provocarea noastră este că moldovenii sunt atât de iubitori de pace și deloc agresivi încât nici măcar nu înțeleg că sunt permanent mințiți de cei care vin din Occident. Un lucru este cert: poporul Moldovei trebuie să se trezească”, a concluzionat Maria Zaharova.

Potrivit publicației EADaily, Zaharova a declarat anterior că planurile de a scoate Rusia din trecutul, prezentul și viitorul Moldovei nu au sorți de izbândă. Ea a atras, totodată, atenția că moldovenii nu sunt pregătiți să se împace cu „rolul de pioni tăcuți în jocul geopolitic al Occidentului”.

„Cursul distructiv al regimului Sandu-PAS răspunde cu greu intereselor locuitorilor Moldovei, care, în majoritatea lor covârșitoare, au o atitudinea prietenească față de Rusia”, este convinsă Maria Zaharova.

Owner

View Comments

  • Maia Sandu a fost crescută la școala lui Soros. Prin urmare, ceea ce se petrece acum în Republica Moldova este la inițiativa și cu acceptul ei. Occidentul și SUA nu pot să facă nimic într-o țară dacă nu au aprobarea și ajutorul guvernului de acolo. Scopul declarării limbii române ca limbă oficială de stat este de a uni Republica Moldova cu România. Însă cei care urmăresc acest lucru uită de Tratatul de pace de la Paris din 1947 privind garantarea frontierelor. Încălcarea acestui tratat are urmări grave, permițând astfel Ungariei să revendice Ardealul. Care om întreg la minte ar vrea ca România să piardă Ardealul și să câștige Republica Moldova? Să fim serioși! Cetățenii de acolo se consideră moldoveni, nu români. Sunt alte interese la mijloc, n-au nici o legătură cu dorința oamenilor. Și, apoi, cine să se trezească? Moldovenii au fost educați, ca și românii, după principiul ,,capul plecat sabia nu-l taie." Aceasta este o mare prostie! Când ai capul plecat vezi doar pământul, nu și cerul. Îți pierzi demnitatea și ești un sclav. Este dificil acum să ridici niște oameni care s-au complăcut în comoditate, nepăsare, care nu-și asumă nici o responsabilitate și așteaptă soluții venite de la alții. Numai că soluțiile altora sunt în interesul celor care vin cu ele. Maia Sandu este pionul Occidentului. Ea nu are nici o legătură cu Republica Moldova, așa cum nici Iohannis nu are legătură cu România.

Recent Posts

FENOMENALUL SUCCES ȘI AUDIENȚA EXPLOZIVĂ A EMISIUNILOR TV ALE JURNALISTULUI GRADU TUDOR PE TEMA RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

(pamflet) Ioan POPA     Domnul Gradu Tudor este un jurnalist de televiziune bun profesionist și…

4 ore ago

Un maestru român de taekwondo a ținut un master class la Orel

Maestrul român de taekwondo de gradul șapte dan Ioan Tiurean, care străbate lumea pe motocicletă,…

6 ore ago

Putin: Omenirea se confruntă cu probleme foarte dificile

Omenirea se confruntă cu probleme serioase, pentru a căror rezolvare este nevoie de unitate, a…

7 ore ago

Kennedy Jr. și fiul lui Trump au ieșit cu o declarație privind Ucraina

Febra militaristă de la Washington a atins un nivel nemaivăzut, au avertizat într-un articol comun…

7 ore ago

Demență! Zaharova, despre declarația lui Stoltenberg privind atacuri asupra Rusiei cu arme occidentale

Reprezentanta oficială a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a catalogat drept ”demență și curaj”…

9 ore ago

Onet, despre cearta dintre Zelenski și ministrul polonez de Externe la întâlnirea de la Kiev

La o întâlnire de la capitala Ucrainei, Zelenski i-a cerut lui Sikorsky să nu umfle…

o zi ago

This website uses cookies.