Hot News
Maria Șarapova, nominalizată pentru Internațional Tennis Hall of Fame
04/09
Alaudinov: În Regiunea Kursk, militarii ucraineni au împușcat multe femei, bătrâni și copii
04/09

Peskov, despre poziția Rusiei privind modificarea doctrinei nucleare

Foto: URA.ru

Modificarea doctrinei nucleare a Federației Ruse are legătură cu acțiunile Occidentului în privința Rusiei, a declarat secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, relatează URA.ru.

„Rusia lucrează pentru a elabora noi abordări în contextul actualizării doctrinei sale nucleare. Președintele a vorbit despre acest lucru vara trecută la Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg (SPIEF). Agenda actuală și situația creată sunt, probabil, o consecință a acțiunilor Occidentului colectiv”, a spus Dmitri Peskov.

El a subliniat că Rusia a fost constrânsă să recurgă la modificarea doctrinei de refuzul Occidentului de a dialoga cu Moscova, de încălcarea securității teritoriilor ei, precum și de intensificarea de către țările vestice a escaladării conflictului ruso-ucrainean. Toate aceste acțiuni, potrivit lui Peskov, sunt analizate de Moscova și vor fi luate ca bază pentru noua doctrină.

Anterior, ministrul adjunct de Externe, Serghei Riabkov, a declarat că Rusia își va modifica doctrina nucleară. Potrivit acestuia, „există o orientare clară” pentru ajustarea regulilor existente.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Rusia trebuie să facă ceea ce este bine pentru poporul său. În rest, nimeni și nimic nu au importanță. Pentru pământul rusesc au murit și au suferit milioane de ruși. Acum el trebuie apărat cu orice preț. Slava Rusia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2938653