Hot News
Turcia: Activiști reținuți pentru că i-au acoperit cu un sac capul unui marinar american
03/09
Atacul asupra Institutului de Comunicații din Poltava a lăsat armata Ucrainei fără o resursă valoroasă
04/09

Institutul Kurciatov: În spitalele de psihiatrie din Ucraina, Occidentul face experimente pentru a crea arme biologice

Foto: pixabay.com

În spitalele de psihiatrie din Ucraina și Georgia, Occidentul face cele mai periculoase experimente pentru a crea o armă biologică și o nouă armă chimică, a anunțat Mihail Kovalciuk, președintele Centrului de Cercetare ”Institutul Kurciatov”, scrie publicația Argumentî i faktî.

Potrivit spuselor sale, arma biologică devine, astăzi, o amenințare globală, „iar Covid a arătat clar acest lucru”. Kovalciuk a subliniat că, dacă armele nucleare sunt o armă de descurajare și intimidare, „armele biologice sunt arme de utilizare, o utilizare care nu se vede”, relatează TASS.

Președintele ”Institutului Kurciatov” a adăugat că progresele din genetică permit astăzi modificarea oricărui virus și chiar crearea unui virus artificial complet nou. „De aceea, nu degeaba au intrat americanii, imediat după prăbușirea Uniunii Sovietice, în toate fostele noastre republici și țări socialiste, luând sub controlul lor total centrele noastre sanitare și epidemiologice, luând, de asemenea, în mâinile lor toate colecțiile de virusuri și bacterii păstrate în aceste țări”, a spus el Kovalciuk.

Potrivit acestuia, americanii acordă o atenție deosebită colecțiilor în care sunt adunate virusurile și bacteriile endemice pentru o anumită regiune a Rusiei. Ele pot fi modificate și folosite mascat în diferite procese, chipurile, naturale. Kovalciuk a subliniat că în Ucraina, lângă Harkov și în Georgia, s-au făcut, cu încălcarea tuturor normelor morale și legale, cele mai periculoase cercetări pe pacienții din spitalele de psihiatrie, cu scopul creării unei arme biologice și a unei noi arme chimice.

Anterior, șeful Forțelor de Apărare împotriva Radiațiilor, Chimice și Biologice ale Forțelor Armate Ruse, Igor Kirillov, a anunțat că armata Ucrainei se pregătește să utilizeze muniții chimice în zona de desfășurare a operațiunii militare speciale. Potrivit acestuia, armata rusă a descoperit într-unul dintre depozitele armatei Ucrainei substanțe pe baza azotatului de taliu, extrem de toxic, gata de utilizare.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Majoritatea statelor membre ONU au semnat Convenția privind interzicerea armelor biologice și toxice. Este un tratat ONU din 1972 care interzice dezvoltarea, producerea, utilizarea sau stocarea de arme biologice, indiferent de scop. Agenții biologici nu sunt limitați doar la cei care afectează oamenii, ci îi includ și pe cei care afectează animalele sau culturile agricole. Dar cine mai ține cont azi de convenții, tratate și semnături? Ucraina și Statele Unite colaborează în domeniul biologic de 19 ani! Ele au semnat un acord de cooperare în 2005, prin care SUA s-au angajat să ofere Ucrainei asistență în cercetarea biologică. Guvernul ucrainean, în schimb, se angaja să ofere acces nelimitat experților americani, să stocheze toți ,,patogenii periculoși” în laboratoarele centralizate pentru cercetare comună din ambele țări. Nu sună suspect? Tratatul numea centre de cercetare din Kiev, Liov și Odessa. În 2010, ca parte a tratatului, contractorul american Black&Veatch anunța finalizarea construcției primului laborator biologic cu securitate de nivel 3 (BSL-3) din Ucraina, chiar în cadrul Institutului din Odessa. Laboratorul a fost proiectat pentru a ,,susține munca cu patogeni deosebit de periculoși.” Statele Unite susțin aproape 50 de laboratoare, instituții de medicină și centre de diagnosticare din Ucraina cu peste 200 de milioane de dolari. Să nu uităm că SUA nu investesc nici un cent dacă nu au de câștigat din afacere! Aceeași companie americană Black&Veatch a fost implicată în construcția a 12 laboratoare (între 2009 și 2012) în opt orașe din Ucraina. Unul dintre ele a fost construit în 2012 în Lugansk. În Harkov există un laborator care are o colaborare cu un institut german și este parte a unui program de dezvoltare a armelor biologice transmise prin intermediul liliecilor, păsărilor și reptilelor. General-locotenent Igor Kirillov a acuzat săptămâna trecută Chișinăul și Bucureștiul că facilitează transportul de materiale biologice din Ucraina către SUA pentru fabricarea unei arme biologice. Cele peste 2.000 de transporturi s-au făcut prin companii controlate de Maia Sandu, în perioada august 2022-mai 2024. Sunt implicate firmele Biopartners și Q2 Solution. Bineînțeles că nimeni nu recunoaște acuzațiile. Experimentele Occidentului în spitalele de psihiatrie din Ucraina fac parte și ele dintr-un program bine stabilit. Terenul e propice, fiindcă experimentele se fac cu aprobarea guvernului ucrainean, deci nimeni nu va reclama. Și cui să reclame?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2938643