„În Rusia poporul este greșit”: Serghei Lavrov a răspuns dur la afirmațiile Occidentului despre ruși

Vladislav VOROBIEV, kp.ru

Occidentul consideră că poporul rus este greșit – deoarece este prea independent. Ca atare, SUA au decis să pedepsească Rusia, mergând până la dezmembrarea ei. Aproximativ 50 de state au fost adunate împotriva țării noastre sub steaguri naziste, dar dictatul nu va trece – Occidentul a primit un răspuns aspru. În același timp, Moscova este pregătită pentru orice scenariu, a declarat, luni, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, adresându-se profesorilor și studenților de la MGIMO (Institutul de Relații Internaționale din Moscova – n.r.) cu ocazia începerii anului universitar în Rusia.

În articolul său pentru Foreign Affairs, fostul secretar de stat american Condoleezza Rice a scris: „Viitorul va fi determinat fie de o alianță a statelor democratice cu economie de piață, fie de puteri revizioniste”.

– Revizioniștii suntem noi, China, Iranul și toți cei care respectă dreptul internațional, nu regulile pe care Occidentul le-a pus acum pe primul plan în toate cerințele lui către toți ceilalți, a comentat Lavrov vorbele lui Rice.

Foto: TACC

De asemenea, el le-a reamintit studenților MGIMO o declarație făcută în urmă cu câteva luni de omologul său american, Secretarul de stat Anthony Blinken, potrivit căruia cei care nu sunt pregătiți să stea la „masa democratică” vor ajunge în meniu: „Cred că este o declarație foarte elocventă care îl trădează pe omul cu totul”.

Serghei Lavrov nu a trecut cu vederea altă perlă: celebra declarație a șefului diplomației UE, Josep Borrell, potrivit căreia Europa este o grădină înfloritoare. „Iar în jurul ei este o junglă cu care trebuie să lupți. Probabil, dezrădăcinând-o”, a pus ministrul punctul pe ”i”.

Esența politicii Occidentului față de țara noastră, a continuat Lavrov, a pornit întotdeauna de la ideea că suntem prea puternici, prea independenți și că trebuie făcut ceva în această privință.

– Vom continua să reacționăm ferm la orice pași neprietenoși. Alegerea nu este a noastră, ci a celor care s-au angajat pe calea distrugerii conștiente a relațiilor cu Rusia, pe calea demonizării țării noastre și a poporului nostru. Aceasta este o noutate în politica Occidentului, a subliniat Lavrov. Obișnuiau să spună că Rusia are o conducere greșită. Acum spun că în Rusia chiar poporul este greșit.

Ministrul a răspuns, apoi, întrebărilor studenților. În general, au fost abordate subiecte serioase: procesul de reglementare a situației din Orientul Mijlociu, Nagorno-Karabah, comerțul cu China.

Lavrov a fost întrebat cum se odihnește, dacă se odihnește. „Să spun cu cine îmi petrec vacanța?”, a glumit șeful diplomației ruse. Sâmbătă vin la muncă pentru o jumătate de zi. Duminica – tot pentru o jumătate de zi, după ce fac sport.

Vacanțele mi le petrec pe întinderile patriei noastre. Iubesc Siberia și Munții Altai, unde eu și prietenii mei facem rafting pe râul Katun de mai bine de 25 de ani… Colegi, mă văd nevoit să vă mulțumesc acum, pentru că zbor spre Mongolia pentru a participa la vizita președintelui. Voi transmite salutări din partea dumneavoastră”.

Kp.ru a strâns și alte declarații importante făcute de Lavrov la MGIMO.

Despre esența regimului Zelenski: „Istoria se repetă. Astăzi, 50 de țări s-au strâns împotriva Rusiei tot sub steaguri naziste, având în vedere esența regimului lui Zelenski. Și nu doar esența, ci ținând cont chiar de epoleții și de steagurile purtate de luptătorii așa-numitei armate ucrainene”.

Despre siguranța centralelor nucleare: „În primăvara acestui an a existat o încercare din partea Turciei de a relua într-un format modificat acordurile privind protecția aprovizionării cu alimente. Noi am fost pregătiți.

În ultimul moment, ucrainenii au spus: „Să adăugăm un punct, suplimentar la obligațiile de a nu atinge navele comerciale; despre necesitatea de a respecta siguranța centralelor nucleare”. Părea cam nelalocul lui, dar și de această dată am spus: „Așa să facem”.

Erdogan ne tot convingea că va fi un pas înainte. El a fost complet sincer și a încercat să fie de ajutor. Dar imediat ucrainenii, care au propus ei înșiși acest lucru, au spus că nu sunt de acord. Se pare că în acel moment aveau deja planuri de a bombarda centrale nucleare”.

Despre Pavel Durov: „A fost prea liber, prea lent sau nu a ascultat deloc sfaturile Occidentului cu privire la așa-numita moderare a creației sale. Tot ceea ce se întâmplă nu îl vizează doar pe el. Zuckerberg a fost convocat la Senat și a fost de acord să coopereze, după cum el însuși a recunoscut. Și cu alte platforme majore, Occidentul nu este deosebit de ceremonios”.

Despre propunerile Erevanului: „Acordurile trilaterale încheiate la mai multe summituri de Rusia, Armenia, Azerbaidjan în 2020-2022 sunt în aer. Aici am menționat reluarea comunicațiilor de transport și am menționat, de asemenea, comisia tripartită, care de asta s-a ocupat și care, acum, nu se mai reunește, practic. Erevanul crede că ar trebui să facă direct cu Azerbaidjanul. Dar dacă ei reușesc, atunci, cu Dumnezeu înainte”.

Despre viitor: „Avem o imagine clară și ușor de înțeles a viitorului: multipolaritatea, bazată pe principiul-cheie al Cartei ONU – egalitatea suverană a statelor”.

Owner

View Comments

  • O, bieții de ei! Spun că poporul rus ,,e greșit"? Oare nu mintea lor e greșită, nu calea pe care merg e greșită și îi duc spre prăpastie? Într-o minte strâmbă orice lucru drept pare strâmb. Occidentul ,,evoluat" crează mereu alte tipuri de dezumanizare, pe care o numesc ,,civilizație." Nu mai au nimic uman în ei, nimic sfânt, au decăzut moral și cultural, dar judecă poporul rus și Rusia. Halal civilizație, halal democrație! N-aș da nici cea mai mică guberine din Rusia pentru tot Occidentul și America la un loc! Poporul rus este un popor cu o imensă cultură, la care Vestul doar visează. Despre dârzenia și puterea rușilor de a învinge toate greutățile nu-mi ajunge spațiul să scriu. De fapt, nu toate lucrurile pot fi exprimate în cuvinte. Rusia este o țară fabuloasă și are un popor minunat. Iar faptul că Rusia este o țară suverană și are un popor demn, deranjează. S-au strâns Occidentul și SUA împotriva Rusiei ca niște hiene turbate. Poate pun de-o horă, că altceva nu pot să facă. Uită că Rusia nu e cea din anii 1980-1990, că la conducere e Vladimir Putin și are în jurul lui o echipă bine pregătită și un popor patriot. Declarațiile lui Rice, Blinken sau Borrell nu trebuie luate în seamă. Probabil le-au făcut după ce au stat prea mult în soare fără pălărie.
    ,,O, Rusie! Popor de oameni bravi
    De veghe datinei străbune!
    De-ai alunga neghiobi și sclavi
    Ce culme n-ai putea supune?"
    (Gavril Derjavin - ,,Dregătorul")

  • Cat adevăr din partea celui care a comentat inainte .Europa nu mai respectă nimic .Schimba regulile după cum ii convine și să nu vezi ce este drept si ce nu ? Zic si eu cu mintea omului de rând...

Recent Posts

FENOMENALUL SUCCES ȘI AUDIENȚA EXPLOZIVĂ A EMISIUNILOR TV ALE JURNALISTULUI GRADU TUDOR PE TEMA RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

(pamflet) Ioan POPA     Domnul Gradu Tudor este un jurnalist de televiziune bun profesionist și…

5 ore ago

Un maestru român de taekwondo a ținut un master class la Orel

Maestrul român de taekwondo de gradul șapte dan Ioan Tiurean, care străbate lumea pe motocicletă,…

6 ore ago

Putin: Omenirea se confruntă cu probleme foarte dificile

Omenirea se confruntă cu probleme serioase, pentru a căror rezolvare este nevoie de unitate, a…

7 ore ago

Kennedy Jr. și fiul lui Trump au ieșit cu o declarație privind Ucraina

Febra militaristă de la Washington a atins un nivel nemaivăzut, au avertizat într-un articol comun…

8 ore ago

Demență! Zaharova, despre declarația lui Stoltenberg privind atacuri asupra Rusiei cu arme occidentale

Reprezentanta oficială a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a catalogat drept ”demență și curaj”…

9 ore ago

Onet, despre cearta dintre Zelenski și ministrul polonez de Externe la întâlnirea de la Kiev

La o întâlnire de la capitala Ucrainei, Zelenski i-a cerut lui Sikorsky să nu umfle…

o zi ago

This website uses cookies.