Putin: Hruşciov a dăruit, practic, Crimeea Ucrainei

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că, practic, liderul sovietic Nikita Hrușciov a făcut cadou Ucrainei Peninsula Crimeea, care făcea parte din RSFSR (Federația Rusă – n.r.), relatează Gazeta.ru.

Într-un interviu acordat ziarului mongol ”Onoodor” și publicat pe site-ul Kremlinului, în ajunul vizitei sale în Mongolia, Putin a arătat că situația actuală din Ucraina a fost influențată de un întreg complex de factori externi și interni, un rol negativ jucând, de asemenea, consecințele deciziilor luate de liderii URSS în privința chestiunilor de natură național-teritorială.

„În 1954, N.S. Hrușciov a dăruit, practic, Ucrainei Crimeea, care făcea parte din RSFSR”, a spus liderul rus.

Granițele republicilor din cadrul URSS au fost „împărțite” în mod arbitrar, pornind de la „necesitatea proletară”. Astfel, Ucraina al cărei teritoriu era o zonă agricolă a intrat în posesia Donbassului industrial, unde populația era preponderent rusă, a adăugat președintele Rusiei.

În februarie, Putin a spus că s-a bazat pe opinia publică când a luat decizii în privința Crimeii și a Donbassului. După cum a precizat liderul rus, dacă nu ar fi fost starea de spirit a societății, în Crimeea și în Donbass ”nu s-ar fi întâmplat nimic”. Acest lucru se referă, în special, la revenirea Crimeii în componența Rusiei.

Potrivit opiniei publice din Rusia, recuperarea teritoriilor istorice ruse cedate de autoritățile comuniste în mod arbitrar unei formațiuni statale artificiale, precum Republica Sovietică Socialistă Ucraineană, este considerată drept un act de decomunizare, bazat pe libera exprimare a voinței poporului în cadrul referendumurilor care au avut loc în Crimeea, Donbass și în regiunile Zaporojie și Herson.

Owner

View Comments

  • Măcar de-ar fi fost singura prostie pe care a făcut-o Nikita Hrusciov! Acum Vladimir Putin și întreaga Rusie trebuie să îndrepte greșelile lui Hrușciov, dar și pe cele ale lui Gorbaciov. N-am nici un drept să-i critic, doar rușii au acest drept. Însă îi doresc președintelui Putin să aibă putere pentru a îndrepta greșelile predecesorilor săi. Teritoriile oferite ,,cadou" trebuie recuperate pentru că nu făceau parte din moștenirea personală a celui care le-a dat de pomană. Toate teritoriile acelea au fost câștigate cu preț de sânge de soldații ruși, deci nu se pune problema de a fi înstăinate. Părerea occidentalilor și a altor papagali chiar nu contează.

Recent Posts

MAE rus: Acțiunile SUA împotriva presei ruse nu vor rămâne fără răspuns

Statele Unite continuă politica de reprimare a disidenței, a declarat purtătoarea de cuvânt a ministerului…

2 ore ago

Peskov, despre o posibilă interdicție a exportului de metale: Trebuie răspuns la banditismul Occidentului

Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a comentat propunerea lui Vladimir Putin…

9 ore ago

Expert militar: Studierea rachetei HIMARS va oferi Rusiei acces la tehnologia americană

„Sistemele HIMARS s-au remarcat întotdeauna printr-o mare precizie. Coeficientul lor de abatere probabilă a fost…

10 ore ago

Peskov, despre abordarea lui Putin în alegerea reacției la acțiunile Occidentului

Secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a declarat, într-un dialog cu jurnalistul Pavel…

11 ore ago

Zaharova: Summitul BRICS va deveni o senzație mondială

Organizația a devenit un model de conlucrare interstatală, a subliniat reprezentanta oficială a ministerului rus…

12 ore ago

În orașele italiene au apărut panouri publicitare cu sloganuri pro-ruse

În Italia au fost instalate panouri publicitare cu apeluri la sistarea livrărilor de arme către…

o zi ago

This website uses cookies.