Hot News
Armata Rusiei a atacat bârlogul „Azoviștilor” din Harkov
02/09
Die Welt: În T2, UE a importat mai mult gaz din Rusia decât din SUA
02/09

MAE rus, despre construirea unei baze a Bundeswehr-ului în Lituania

Clădirea principală a Ministerului rus de Externe din Moscova/ Foto: RIA Novosti

Ministerul de Externe al Rusiei: Creșterea potențialului militar al NATO este de natură provocatoare

Într-un comentariu referitor la construirea, în Lituania, a unei baze militare, ministerul rus al Afacerilor Externe a anunțat că sporirea, la granițele Federației Rusie, a potențialului militar al NATO și al țărilor membre este de natură provocatoare, relatează Gazeta.ru, citând agenția RIA Novosti.

„Creșterea activităților și a potențialelor militare ale NATO și ale țărilor sale membre în apropierea granițelor ruse este de natură provocatoare”, a declarat MAE rus.

Instituția a precizat că acest lucru este valabil și pentru baza din Lituania, unde vor fi dislocați soldați ai Bundeswehr-ului.

Potrivit informațiilor apărute în spațiul public, în Lituania, nu departe de granița cu Belarus, a început construcția unei baze militare pentru desfășurarea permanentă a trupelor armatei germane. Este primul astfel de caz de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial. Ministrul lituanian al Apărării, Raimundas Vaiksnoras, a afirmat că baza se construiește „pentru a calma populația” și pentru „a-i intimida pe ruși”. Obiectivul militar va fi situat în Rudinkai, lângă Vilnius, la doar 20 de kilometri de granița cu Belarus. Pe lângă un contingent de 4.000 de militari, pe teritoriul bazei vor fi create condiții pentru desfășurarea și întreținerea tancurilor și a altor echipamente militare.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Calmarea populației lituaniene nu se realizează cu amplasarea de baze militare germane sau NATO. Din contră, oamenii încep să se alarmeze. Mai util le-ar fi un ceai de tei. Doar că această justificare puerilă este doar praf în ochi pentru creduli. Iar chestia cu ,,intimidarea rușilor” este de-a dreptul ridicolă! Extinderea bazelor militare NATO cât mai aproape de granițele Rusiei este o provocare la adresa președintelui Putin. Prin aceste acțiuni ostile, Vladimir Putin este forțat să ia măsuri extreme. Și dacă le va lua, va fi îndreptățit să facă asta. Dar apoi să nu vină cretinii cu acuzații la adresa lui Putin și să urle că ,,rușii au început, că ei sunt de vină.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2937241