Hot News
MAE al Ucrainei i-a cerut Mongoliei să-l „aresteze” pe Putin
01/09
Peste 400 de străini din state neprietenoase au primit azil în Rusia
01/09

Ministrul de Finanțe estimează că PIB-ul Rusiei va crește cu 3,9% în 2024

Anton Siluanov/ Foto: RIA Novosti

În 2024, ritmul de creștere a economiei ruse va depăși indicele de anul trecut, fiind prognozat la nivelul de 3,9%, a declarat ministrul rus de Finanțe, Anton Siluanov, citat de agenția Interfax.

„Estimările privind dinamica economiei pentru anul în curs sunt, de asemenea, mai mari decât cele înscrise, inițial, în previziunile noastre. Estimarea pentru creșterea economiei pentru anul curent este de 3,9%. Anul trecut, acest indicator a fost de 3,6%, a fost înalt, dar anul acesta îl vom depăși”, a spus el într-un interviu pentru postul de televiziune Rossia 24.

În ceea ce privește dinamica PIB-ului, Ministerului Dezvoltării Economice estima, conform versiunii din aprilie a macroprognozei, programată spre revizuire la începutul lunii septembrie, o creștere de 2,8% în 2024.

Conform estimărilor Ministerului Dezvoltării Economice, în iulie, PIB-ul a afișat o creștere de 3,4% în comparație anuală, după o creștere de 3,0% în iunie, de 4,5% în mai, 4,5% în aprilie, de 4,2% în martie, 7,6% în februarie și de 4,8% în ianuarie. Pentru ianuarie-iulie 2024, ministerul a estimat o creștere economică de 4,4%.

Siluanov a menționat că, în legătură cu o astfel de prognoză a creșterii economice, așteptările în privința asigurăii de resurse pentru îndeplinirea obligațiilor bugetare sunt „foarte pozitive”.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Asta da, țară. Felicitări, Rusia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2938648