Hot News
Koncialovski: Ucrainenii de astăzi au fost educați după manualele lui Soros
01/09
Armata Rusiei a atacat bârlogul „Azoviștilor” din Harkov
02/09

Libération: La interogatoriu, Durov a declarat că a intrat în contact cu contrainformațiile franceze

Pavel Durov/ Foto: screenshot video/ Smotrim.ru

În timpul interogatoriului la care a fost supus la Paris, cofondatorul rețelei sociale Telegram, Pavel Durov, a declarat că s-a aflat în contact cu reprezentanți ai serviciului francez de contrainformații – Direcția Generală a Securității Interne (DGSI). Citând o sursă, ziarul Libération scrie că Durov s-a întâlnit cu agenți ai DGSI în Dubai.

Potrivit publicației, la acea întâlnire Durov a dat de înțeles că, pentru el, dezvăluirea de informații care sunt secrete militare ar fi inacceptabilă. Ziarul nu oferă detalii despre conținutul acestor discuții.

În plus, interlocutorul ziarului Libération a anunțat că Durov a creat un canal oficial de comunicare cu contrainformațiile franceze, care includea o linie telefonică fierbinte și o adresă de e-mail specială, scopul celor două instrumente fiind combaterea terorismului. Potrivit aceleiași surse, schimbul de date efectuat prin aceste canale a contribuit la prevenirea mai multor atacuri teroriste.

Publicația anunță, de asemenea, că, după ce a fost reținut, Durov s-a declarat că este gata să colaboreze, punând la dispoziția organelor de ordine telefonul său mobil și codul de acces. Libération notează că, după reținerea lui Durov, autoritățile franceze au anunțat imediat Palatul Elysee. Pe 25 august, președintele francez Emmanuel Macron a discutat despre situație cu șeicul Mohammed bin Zayed Al Nahyan, șeful Emiratelor Arabe Unite.

Mai mult, potrivit ziarului, decizia de a acorda cetățenia franceză șefului rețelei Telegramu a fost luată personal de Macron. În cadrul unei vizite la Belgrad, Macron a declarat într-o conferință de presă că, în opinia lui, acordarea cetățeniei lui Durov este „perfect justificată”. Deși, potrivit postului de televiziune TF1, anterrior lui Durov i-au fost refuzate de câteva ori documentele pentru obținerea cetățeniei franceze deoarece nu ar fi corespuns criteriilor necesare.

Pe 24 august, Pavel Durov a fost reținut pe aeroportul parizian Le Bourget. Judecătorul de instrucție a formulat șase capete de acuzare, inclusiv complicitate la administrarea unei platforme folosite pentru tranzacții ilegale în cadrul unui grup infracțional. Durov a fost plasat sub supraveghere judiciară cu obligația de a plăti o cauțiune în valoare de 5 milioane de euro.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Încâlcită treabă… Un proverb zice: ,,Dacă știi ceva, să nu spui. Dacă spui, să nu scrii. Dacă scrii, să nu semnezi. Dacă semnezi, să nu te miri!”
    P.S. La mulți ani tuturor cazacilor ruși de ziua lor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2937241