Hot News
Globalizarea sub arest
29/08
Lebedev: Ucraina va fi șocată dacă va afla numele oamenilor din rezistență
30/08

Deputat ucrainean: Pentru armata Ucrainei, situația este critică pe direcția Pokrovsk

Foto: Keystone Press Agency/ Gazeta.ru

Pentru armata ucraineană, situația este critică pe direcția Pokrovsk, din Republica Donețk (DNR), a anunțat deputatul Radei Supreme, Aleksei Gonciarenko, pe canalul său de pe rețeaua Telegram, scrie Gazeta.ru.

„În jur, toți își pun aceeași întrebare: oare nu ar trebui, totuși, să avem un plan? Există sentimentul că nu există”, a scris parlamentarul ucrainean.

El i-a îndemnat pe toți civilii care se află în Pokrovsk să părăsească orașul.

Gazeta.ru reia, în acest context, o declaraie a directorului adjunct al Agenției Centrale de Informații din SUA, David Cohen, care a recunoscut că militarii ruși înaintează pe direcția Pokrovsk.

O afirmație care a venit după ce Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei a raportat că cea mai grea situație pentru trupele ucrainene s-a creat pe direcția Pokrovsk.

Iar anterior, Roman Pogorelîi, co-fondator și analist al portalului DeepState, declarase că Ucraina va pierde de fapt Donbassul după ce va ceda orașul Pokrovsk. El a confirmat că trupele ruse au avansat considerabil, sub controlul lor aflându-se, în special, ultima înălțime cheie înainte de Pokrovsk.

Detaliind, Pogorelîi a precizat că, în doar câteva zile, armata rusă a luat orașul Novoborodovka, unde militarii ucraineni reușiseră să menține apărarea destul de mult. Potrivit spuselor sale, trupele ruse sunt deja lângă Selidovo. El a subliniat că după luarea orașelor Pokrovsk și Mirnograd, militarii ruși vor ajunge la granița cu regiunea Dnepropetrovsk, iar Donbassul va intra în intregime sub controlul Federației Ruse.

John Mearsheimer, profesor la Universitatea din Chicago, a declarat că, prin decizia de a invada Regiunea Kursk, Ucraina a ales o tactică prostească. El a subliniat că situația din Donbass a devenit mult mai gravă pentru forțele ucrainene. În opinia lui Mearsheimer, un atac asupra Regiunii Kursk nu va face decât să accelereze colapsul armatei ucrainene.

Aleksandra Frans

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Cam târziu își pun întrebarea despre lipsa unui plan. Se presupune că până acum ucrainenii au luptat haotic? Oricum, Donbassul va intra sub controlul total al trupelor rusești. Nu doar în Pokrovsk situația este critică, doar că din prostie și mândrie ucrainenii nu recunosc. Atât de bine sunt pregătiți încât își doboară singuri avioanele. Primul F-16 a fost doborât din greșeală de un sistem de apărare Patriot. Forțele Aeriene Ucrainene au declarat (adică au mințit) că a fost un accident și că pilotul ucis a murit eroic, apărându-și țara. A murit ca prostul pentru că niște imbecili nu sunt pregătiți suficient ca să folosească dispozitivele antiaeriene. Iar un oficial american a declarat că avionul nu a fost doborât ci s-a prăbușit din cauza unei erori de pilotaj. Adică, mortul e de vină. Ăștia nu mai termină cu minciunile? Măcar să se înțeleagă și să mintă la fel. Prin urmare, situația nu e doar critică, ci se prăbușește de-a binelea! Pilotul decedat și-a început antrenamentele anul trecut în octombrie și la 1 august 2024 a absolvit cursurile. Din cei 12 piloți ucraineni pregătiți pentru invazia din Kursk au rămas 11. Sute de ore de antrenament și o grămadă de bani cheltuiți pentru nimic. Avionul nu-l punem la socoteală, că poate fi înlocuit. Poate se oferă Iohannis și Ciucă să transfere în Ucraina din proaspeții noștri piloți români, care și-au încheiat antrenamentele la sfârșitul lunii iulie. Că noi suntem darnici și piloți pregătiți pentru F-16 avem destui, adică 7. Ne vor rămâne și nouă câțiva, care să ne ,,apere” de Putin. Te gândești cu groază dacă ucrainenii intră în posesia unei arme nucleare. Ce pot face cu ea din… greșeală?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2937242