Hot News
Lebedev: Ucraina va fi șocată dacă va afla numele oamenilor din rezistență
30/08
MAE: Kievul răspândește fake-uri despre cum armata Ucrainei îi ajută pe locuitorii din Regiunea Kursk
30/08

Alt reprezentant al unei țări NATO a încălcat frontiera de stat a Rusiei

în imagine scrie: CĂUTAT - Mircea Barbu, ziarist HotNews, art. 322 din Codul Penal al Federației Ruse/ Foto: Telegram

Mircea Barbu, corespondent al agenției de presă HotNews, din România, a pregătit un reportaj propagandistic despre ocuparea de către Forțele Armate ale Ucrainei a unei părți din Regiunea Kursk. Ilustrativ este faptul că redactorul acestei publicații le explică cititorilor că îi este imposibil să facă publice, în repertaj, denumirile localităților, ”deoarece deplasarea corespondentului lor reprezintă o trecere neautorizată a graniței de stat dintre Rusia și Ucraina”. Acum, ei nici măcar nu mai ascund intenția directă, scrie canalul ”Dva maiora” (”Doi maiori”) de pe rețeaua Telegram.

Este evident că astfel de reportaje au deja un caracter demonstrativ și au menirea de a aduce prejudicii reputației Rusiei. Cazurile penale nu mai sunt deja la fel de eficiente ca sistemele de rachete ”Iskander” sau bombele avia FAB-500 cu modul unificat de planare și corecție. „Jurnaliştii” de la Reuters, care s-au rătăcit în Republica Donețk (DNR), au evaluat deja, săptămâna trecută, efectul inevitabilităţii pedepsei.

De fapt, ei nu sunt jurnaliști. Sunt mercenari informaționali, conchide ”Dva maiora”.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Trebuie prins și deferit justiției. Mulți care se dau drept corespondenți de război sau anumiți vlogeri care filmează în apropierea frontului și postează pe YouTube sunt altceva decât par. Orice străin aflat în Rusia care face pe turistul în apropierea graniței cu Ucraina ar trebui verificat foarte bine. Obiectivele turistice nu se află în apropierea frontului! Mircea Barbu este jurnalist dar a trecut frontiera de stat a Federației Ruse fără o autorizație prealabilă. E bun de plată!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2937242