Hot News
Rusia și China discută un proiect de tratat privind neutilizarea primii a armei nucleare
29/08
Rahr: Marea Britanie construiește o nouă alianță militară în Europa împotriva Rusiei
29/08

Kremlinul a răspuns la declarația lui Trump despre al Treilea Război Mondial din cauza Regiunii Kursk

Foto: TASS/ RBC

Occidentul este „vârât deja până la urechi” în conflictul din Ucraina, iar astfel de „atacuri precum cel din Regiunea Kursk <…> escaladează până la limită starea de tensiune”, a spus Peskov, citat de RBC.

Țările occidentale sunt vârâte „până la urechi” în conflictul dintre Rusia și Ucraina, iar incursiunea Forțelor Armate ale Ucrainei în Regiunea Kursk escaladează ”până la limită” starea de tensiune, a declarat secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov.

„Priviți, multe țări din așa-zisul Occident colectiv s-au vârât deja direct, ca să vorbim pe înțelesul tuturor, până la urechi în acest conflict și sunt direct implicate în el. Astfel de incursiuni, precum cea din Regiunea Kursk sunt, desigur, acte care escaladează până la limită starea de tensiune. Tocmai de aceea există motive de îngrijorare. Iar în cazul de față, asemenea declarații alarmiste pot fi tratate cu înțelegere”, a răspuns reprezentantul Kremlinului, la solicitarea agenției RBC de a comenta declarația fostului președinte american, Donald Trump.

Acesta din urmă a afirmat că atacul Forțelor Armate ale Ucrainei asupra Regiunii Kursk ar putea provoca izbucnirea celui de-al Treilea Război Mondial.

Săptămâna trecută, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat că unul dintre obiectivele atacului asupra Regiunii Kursk îl constituie completarea fondului de schimb și prevenirea unui atac asupra regiunii Sumî. El a respins afirmațiile potrivit cărora operațiunea armatei ucrainene se derulează cu scopul de a „întări poziția de negocieri” a Kievului. Despre faptul că Ucraina are nevoie de atacul asupra regiunii ruse pentru a-și îmbunătăți pozițiile de negocieri și pentru a încetini ofensiva forțelor ruse în Donbass declara președintele rus, Vladimir Putin. Ulterior, liderul ucrainean a explicat că acțiunile armatei în Regiunea Kursk sunt „parte a unei ample operațiuni militare și diplomatice”, care are menirea de a ”forța Rusia să fie pregătită pentru o pace dreaptă”.

Vorbind despre răspunsul Rusiei la ofensiva Forțelor Armate ale Ucrainei în Regiunea Kursk, Kremlinul a anunțat că „va fi cu siguranță”. Pe 12 august, Putin a asigurat că Ucraina va primi un „răspuns demn” și a ordonat Ministerului Apărării să „preseze și să alunge inamicul”, să ”asigure o acoperire fermă” a frontierelor de stat. Ministerul raportează în mod regulat despre atacuri respinse.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Occidentul este vârât în acest conflict cu ajutorul Statelor Unite. Cei de pe front sunt ucrainenii (în prima linie), urmați de occidentali, forțele NATO și mercenari. La butoane stau americanii, ca de obicei. Trump a omis să specifice acest lucru. Ceea ce declară Zelenski este irelevant. Nu poți lua în seamă declarațiile unui drogat care are creierul prăjit. Mi-ar plăcea ca ,,răspunsul demn” din partea Rusiei să fie mai… demn. Toate forțele militare aflate în Ucraina au întrecut măsura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2937241