Categories: Rusia si lumea

Kremlinul, dispus să-i ofere ajutor lui Durov

Moscova este gata să-i acorde ajutor fondatorului rețelei de socializare Telegram, Pavel Durov, dar situația este complicată de cetățenia franceză a acestuia, a declarat secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, citat de Vedomosti.

„Sperăm că domnul Durov dispune de toate posibilitățile necesare pentru a-și organiza apărarea în instanță. Ținând cont de cetățenia lui rusă, suntem, firește, gata să-i acordăm tot sprijinul și ajutorul necesare, dar aici lucrurile se complică prin faptul că el este, în egală măsură, și cetățean al Franței”, a spus Peskov.

Peskov a adăugat că acuzațiile care i-au fost aduse lui Durov impun o ”bază serioasă de dovezi”. Dacă nu, cazul deschis împotriva fondatorului Telegram va avea motive politice, pe care președintele Franței, Emmanuel Macron, le respinge. Evidentă va fi încercarea autorităților franceze de a limita libertatea de comunicare și de a-l intimida pe șeful companiei, a explicat Peskov.

Pavel Durov a fost reținut pe aeroportul francez Le Bourget în seara zilei de 24 august. Pe lângă cetățenia rusă, el deține și pașapoarte eliberate de Franța, Emiratele Arabe Unite, de Federația Sfântul Kitts și Nevis.

Presa a scris că reținereea lui are legătură cu lipsa de moderație a rețelei și cu refuzului de a coopera cu autoritățile franceze. Pe 26 august, instanța a prelungit arestul preventiv pentru 48 de ore. Ca parte a cazului împotriva unei „persoane neidentificate”, sunt investigate infracțiuni sub 12 articole, dar Durov în persoană nu a fost încă acuzat oficial.

Macron a respins motivele politice în cazul Durov. El a subliniat că „Franța rămâne fidelă libertății de exprimare, inovației și spiritului antreprenorial”. În același timp, liderul francez a adăugat că, într-un stat de drept, libertățile trebuie respectate în cadrul legii. Acest lucru se aplică atât vieții reale, cât și rețelelor sociale.

Owner

View Comments

  • Da, în limita legală permisă. Emiratele Arabe Unite au luat măsuri prin înghețarea contractului de cumpărare a 80 de avioane de luptă Rafale și ia în considerare anularea tuturor acordurilor de apărare cu Franța. Guvernul francez a pierdut 17 miliarde de dolari din cauza arestării lui Durov. Viceprim-ministrul EAU, Hamdan Al Maktoum, este prieten cu Pavel Durov. Fondatorul Megaupload și Mega, Kim Schmitz, îndeamnă la boicotarea Franței până la eliberarea lui Durov. Poate interveni și Marea Britanie fiindcă Insulele Saint Kitts și Nevis sunt colonii britanice și franceze.

Recent Posts

FENOMENALUL SUCCES ȘI AUDIENȚA EXPLOZIVĂ A EMISIUNILOR TV ALE JURNALISTULUI GRADU TUDOR PE TEMA RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

(pamflet) Ioan POPA     Domnul Gradu Tudor este un jurnalist de televiziune bun profesionist și…

5 ore ago

Un maestru român de taekwondo a ținut un master class la Orel

Maestrul român de taekwondo de gradul șapte dan Ioan Tiurean, care străbate lumea pe motocicletă,…

6 ore ago

Putin: Omenirea se confruntă cu probleme foarte dificile

Omenirea se confruntă cu probleme serioase, pentru a căror rezolvare este nevoie de unitate, a…

7 ore ago

Kennedy Jr. și fiul lui Trump au ieșit cu o declarație privind Ucraina

Febra militaristă de la Washington a atins un nivel nemaivăzut, au avertizat într-un articol comun…

8 ore ago

Demență! Zaharova, despre declarația lui Stoltenberg privind atacuri asupra Rusiei cu arme occidentale

Reprezentanta oficială a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a catalogat drept ”demență și curaj”…

9 ore ago

Onet, despre cearta dintre Zelenski și ministrul polonez de Externe la întâlnirea de la Kiev

La o întâlnire de la capitala Ucrainei, Zelenski i-a cerut lui Sikorsky să nu umfle…

o zi ago

This website uses cookies.