Hot News
„Cele mai bune trupe”: În SUA s-au speriat de pasul nebunesc al Ucrainei
28/08
The American Convervative: NATO nu poate concura cu Rusia în Arctica
28/08

Kremlinul, dispus să-i ofere ajutor lui Durov

Dmitri Peskov/ Foto: RIA Novosti

Moscova este gata să-i acorde ajutor fondatorului rețelei de socializare Telegram, Pavel Durov, dar situația este complicată de cetățenia franceză a acestuia, a declarat secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, citat de Vedomosti.

„Sperăm că domnul Durov dispune de toate posibilitățile necesare pentru a-și organiza apărarea în instanță. Ținând cont de cetățenia lui rusă, suntem, firește, gata să-i acordăm tot sprijinul și ajutorul necesare, dar aici lucrurile se complică prin faptul că el este, în egală măsură, și cetățean al Franței”, a spus Peskov.

Peskov a adăugat că acuzațiile care i-au fost aduse lui Durov impun o ”bază serioasă de dovezi”. Dacă nu, cazul deschis împotriva fondatorului Telegram va avea motive politice, pe care președintele Franței, Emmanuel Macron, le respinge. Evidentă va fi încercarea autorităților franceze de a limita libertatea de comunicare și de a-l intimida pe șeful companiei, a explicat Peskov.

Pavel Durov a fost reținut pe aeroportul francez Le Bourget în seara zilei de 24 august. Pe lângă cetățenia rusă, el deține și pașapoarte eliberate de Franța, Emiratele Arabe Unite, de Federația Sfântul Kitts și Nevis.

Presa a scris că reținereea lui are legătură cu lipsa de moderație a rețelei și cu refuzului de a coopera cu autoritățile franceze. Pe 26 august, instanța a prelungit arestul preventiv pentru 48 de ore. Ca parte a cazului împotriva unei „persoane neidentificate”, sunt investigate infracțiuni sub 12 articole, dar Durov în persoană nu a fost încă acuzat oficial.

Macron a respins motivele politice în cazul Durov. El a subliniat că „Franța rămâne fidelă libertății de exprimare, inovației și spiritului antreprenorial”. În același timp, liderul francez a adăugat că, într-un stat de drept, libertățile trebuie respectate în cadrul legii. Acest lucru se aplică atât vieții reale, cât și rețelelor sociale.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Da, în limita legală permisă. Emiratele Arabe Unite au luat măsuri prin înghețarea contractului de cumpărare a 80 de avioane de luptă Rafale și ia în considerare anularea tuturor acordurilor de apărare cu Franța. Guvernul francez a pierdut 17 miliarde de dolari din cauza arestării lui Durov. Viceprim-ministrul EAU, Hamdan Al Maktoum, este prieten cu Pavel Durov. Fondatorul Megaupload și Mega, Kim Schmitz, îndeamnă la boicotarea Franței până la eliberarea lui Durov. Poate interveni și Marea Britanie fiindcă Insulele Saint Kitts și Nevis sunt colonii britanice și franceze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2938648