Hot News
SVR: SUA pregătesc o nouă revoluție colorată în Georgia
27/08
Cititorii ne scriu. Ioan Popa: Interviul senzațional cu Capra eroina națională a Ucrainei care a scos din luptă 40 militari ruși într-o singură bătălie (Pamflet)
27/08

Nepotul lui De Gaulle, revoltat de refuzul Franței de a invita Rusia la aniversarea operațiunii din Normandia

Pierre de Gaulle/ Foto: TASS

Nepotul lui De Gaulle a catalogat drept o flegmă refuzul Franței de a invita Rusia la aniversarea operațiunii din Normandia, scrie Vzgliad.

Refuzul părții franceze de a-i invita pe reprezentanții ruși la festivitățile dedicate împlinirii a 80 de la eliberarea Parisului a fost o flegmă peste memoria eroilor de război, a declarat nepotul fostului președinte al țării, Charles de Gaulle, Pierre de Gaulle.

De Gaulle a spus că a fost personal ofensat și revoltat că Rusia nu a fost invitată la ceremonia dedicată operațiunii din Normandia, relatează TASS.

În opinia sa, aceasta a fost „o flegmă dată tuturor civililor și militarilor care au murit în lupta pentru eliberarea țării”.

Nepotul președintelui a menționat că Rusia a plătit „cel mai greu, cel mai mare preț” în lupta pentru eliberarea de nazism, iar fără ea, Europei i-ar fi fost mai dificil, dacă nu ”chiar imposibil” să se elibereze de invazia nazistă.

De Gaulle a adăugat că luptă pentru „adevărul informațional și istoric” și împotriva negării culturii și identității națiunilor.

Anterior, șeful partidului Les Patriotes, Florian Philippot, a calificat drept o rușine prezența lui Volodimir Zelenski la evenimentele care au marcat 80 de ani de la debarcarea Aliaților în Normandia.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    O acțiune bărbătească și corectă din partea lui Pierre de Gaulle ar fi fost ca la evenimentul din iunie, la care au fost prezenți toți filfizonii, să adune un grup de francezi și să protesteze în fața lor. Că altfel sunt doar paroles, paroles, paroles…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2939150