Hot News
Săptămâna energetică a Rusiei
26/08
În Ucraina, prima parohie de limbă română a UOC, lăsată fără biserică
27/08

Ministerul Apărării: Țintele atacului masiv asupra sectorului energetic al Ucrainei

Foto: TASS

Atacurile au vizat centrale electrice și stații de comprimare a gazelor din mai multe regiuni ale Ucrainei. Premierul ucrainean a anunțat că au fost avariate obiective energetice din 15 regiuni. În aceste condiții, compania Ukrenergo a fost nevoită să întrerupă curentul electric în regim de urgență, relatează RBC.

Ministerul rus al Apărării a enumerat țintele atacului masiv asupra obiectivelor infrastructurii energetice a Ucraini, care ”asigură funcționarea industriei de apărare”.

Atacurile au vizat:

  • centrale electrice din regiunile Kiev, Vinnița, Jitomir, Hmelnițki, Dnepropetrovsk, Poltava, Nikolaev, Kirovograd și Odessa;
  • stații de comprimare a gazelor din regiunile Lvov, Ivano-Frankovsk și Harkov, care asigură funcționarea sistemului de transport al gazelor din Ucraina;
  • locurile de depozitare a mijloacelor aviatice de distrugere, oferite Kievului de țările occidentale și aflate pe aerodromurile din regiunile Kiev și Dnepropetrovsk.

„Toate țintele stabilite au fost lovite și, ca urmare, au existat întreruperi în furnizarea energiei electrice, fiind, totodată, întrerupt transportul feroviar de armament și muniție către linia contactului de luptă”, se arată în comunicat.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Bravo!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2938647