Cititorii ne scriu. Ioan Popa: Interviul senzațional cu Capra eroina națională a Ucrainei care a scos din luptă 40 militari ruși într-o singură bătălie (Pamflet)

Publicăm acest comentariu interesant și spiritual postat, recent, de cititorul nostru Ioan POPA pe marginea unuia dintre articolele noastre.

În primul rând, nu este meritul meu, ci este meritul inimoșilor și talentaților jurnaliști români din redacția HOTNEWS că au relatat cei dintâi despre faptele de vitejie ale caprei cunoscută de întregul popor ucrainean sub numele de Capra din Kiev și despre faptul că ea a ajuns eroină națională a Ucrainei și simbol al luptei contra rușilor.
Ea a luptat și luptă alături de multe alte animale (câini, pisici etc.) în armata lui Zelenski. S-a distins în bătălia de la Kinski Rozdorî unde a reușit, de una singură, să scoată din luptă peste 40 de militari ruși. Presa din România a scris cu lux de amănunte despre vitejia caprei.
Mi-am luat inima-n dinți și m-am deplasat în Ucraina să iau extraordinarei capre un interviu. Aceasta m-a primit călduros la reședința Domniei Sale din Kiev, s-a ridicat în două picioare și m-a îmbrățișat, m-a sărutat pe amândoi obrajii și m-a condus în biroul său.
M-a mirat foarte mult că o capră ucraineană poate să se arate așa de amabilă cu un român și să-mi facă onoarea de a purta o discuție cu mine pe tema războiului.
Aș vrea de la bun început să subliniez că relatările mele reprezintă adevărul gol-goluț, nu m-am abătut nici cât negru sub unghie de la exactitatea faptelor și nu am adăugat de la mine nimic în ceea ce scriu.
Eu sunt cunoscut dealtfel ca un dușman îndârjit al acelor ziariști care au obiceiul să scrie în reportajele lor tot felul de exagerări și minciuni ce mai mult derutează cititorii decât îi informează corect.
Dacă ar fi după mine sau dacă mi-ar sta în putere, mărturisesc că aș da imediat o lege conform căreia să fie pedepsiți cu cea mai mare asprime toți acei jurnaliști care exagerează sau deformează faptele atunci când publică reportajele și interviurile lor. Cine face așa ceva nu dă doi bani pe nobila meserie de jurnalist și disprețuiește cititorii care, în inocența lor iau de bune toate neroziile și aiurelile pe care le aștern unii pe hârtie. Eu declar cinstit că mă voi feri din toate puterile să mă abat cumva de la adevăr în tot ce scriu.
Așadar celebra Capră din Kiev, mișcând din urechi și din coadă și zgâriind covorul cu copita dreaptă, a spus văzându-mă :
— Sunt o capră modestă care pe front nu a făcut nimic altceva decât să-și îndeplinească datoria de soldat al Ucrainei. Știu că România iubește Ucraina ca pe sora ei mai mare și că românii sunt mândri că lotul român de sportivi trimiși la recenta Olimpiadă din Franța a defilat la Paris în costume purtând frumoasele culori galben și albastru ale drapelului ucrainian… În fine, ce să vă spun despre luptele de la Rozdorî? A fost ceva spontan. Eu sunt o simplă capră ucraineană din Kiev, îmi iubesc țara, iubesc globalismul și capitalismul, accept cu plăcere ca să mă mulgă până la ultima picătură de lapte americanii, englezii, francezii, nemții, italienii chiar… Dar am mândria mea de capră și nu voi accepta niciodată să fiu mulsă de ruși!.. Și nici celelalte capre din Ucraina nu ar accepta ca laptele lor să-i hrănească pe ruși, ci numai pe occidentali. Știu că și în țara dumneavoastră cei aflați la cârma statului român gândesc la fel cum gândesc caprele din Ucraina… Deci eu mă aflam la fermă cu celelalte capre când s-a zvonit că rușii atacau satul. Atunci am sărit peste împrejmuirea de la fermă și m-am repezit plină de furie asupra rușilor nemiloși care plantau mine în jurul satului. Am călcat minele în picioare și acestea au început să explodeze. Am atacat cu coarnele în stânga și în dreapta. Prin fumul și zgomotele exploziilor am înaintat strigând ”Slavă Ucraina! Slavă Zelenski!”… Când totul s-a sfârșit, am văzut că rușii fugiseră înspăimântați, lăsând în urma lor mormane de cadavre. Apoi mi-am pierdut cunoștința, nu am mai știut nimic de mine. M-am trezit rănită, pe patul de spital. Mi s-au adus flori. Am aflat că fusesem declarată eroină națională a Ucrainei și că dl Budanov și Direcția Principală de Informații a Ucrainei se interesaseră de mine și chiar dăduseră un comunicat despre starea sănătății mele, informându-i pe toți aliații noștri.
Am ascultat cu atenție capra și, ca român care iubesc Ucraina cu o iubire clocotitoare și mai presus de puterea închipuirii, nu m-am mai putut abține din pricina emoției și am izbucnit în hohote sfâșietoare de plâns. M-am liniștit cu greu și am întrebat:
— Credeți că rușii mai pot fi alungați din Donbass?
— Situația este dificilă, dar sub control, a spus viteaza capră prin semne, mișcând din urechi și zgâriind din nou covorul cu copita dreaptă. Nu vom accepta înfrângerea sub nici o formă. Deocamdată generalii noștri caută o soluție prin care armata noastră ucrainiană să se poată retrage din fața ofensivei ruse, dar linia frontului să rămână neschimbată. Nu este ușor, dar nici imposibil. Am reușit asta cu succes pe hărțile militare pe care aliații noștri le afișează pe internet, dar în teren încă mai avem de lucru.
— Câți dezertori ruși vi s-au alăturat de la începutul războiului?
— Noi am lansat un program prin care să-i ajutăm pe militarii ruși care vor să-l trădeze pe Putin să vină alături de noi. Am denumit programul ”Vreau să trăiesc!”, dar rușii l-au denumit în batjocură ”Vreau s-o mierlesc”, pentru că toți cei care au venit alături de noi au fost împușcați de ruși, așa că s-a ales praful de programul nostru.
— Ce ticăloși! am exclamat eu plin de indignare la adresa rușilor.
— Da, a spus capra. Și imaginați-vă că am băgat în acest program jumătate din banii primiți din partea Europei.
— Care este acum starea de spirit a armatei ucrainiene?
— Din punct de vedere fizic suntem complet terminați, a zis viteaza capră, dar cu moralul stăm foarte bine. În momentul de față așteptăm un nou ajutor din partea SUA și a Uniunii Europene. Sperăm ca de data asta să primim mai mult de 60 de miliarde de dolari… Vom cere Europei o sumă fixă.
— Și ce sumă vă gândiți să cereți? am întrebat eu îngălbenindu-mă la față și simțind că mi se răcesc picioarele.
— Cinstit vorbind, ne-ar trebui până la sfârșitul acestui an cam un trilion de dolari, a spus capra. Nu e o sumă mare dacă ținem cont că noi apărăm Europa și chiar lumea întreagă de pericolul rus… În afară de asta se apropie sărbătorile de sfârșit de an. Mai sunt trei luni până la Revelion… știți, cresc cheltuielile…
— Eu nu pot promite nimic…
— Dumneavoastră personal nu, dar factorii de decizie din țara dumneavoastră da. Am fi fericiți dacă o delegație din România, ceva mai consistentă ar vizita Kievul și ar sta mai mult timp de vorbă cu noi….
— Cereți acest lucru, am spus eu brusc entuziasmat și chestiunea se va rezolva. Înflăcărarea poporului român și dragostea înfocată a românilor față de poporul ucrainean sunt așa de avântate încât i-ar trimite la Kiev pe termen nelimitat pe toți parlamentarii și senatorii noștri în frunte cu președintele Johannis, plus domnul Mircea Geoană. Sunt sigur că-i veți primi aici în Ucraina cu aceeași mare bucurie cu care o să vi-i trimitem noi…
— Vă mulțumesc pentru cuvintele amabile.
— Ce vă motivează pe Domnia Voastră în lupta contra rușilor?
— Marea mea dragoste pentru valorile europene, a căror mare admiratoare sunt de când eram căpriță, a spus capra fără să ezite. Sper ca după acest război să aderăm la UE și caprele să fie egale în drepturi cu țapii în întreaga Ucraină. Iar pentru acest lucru merită să ne dăm sângele până la ultima picătură… Sperăm ca după război să ne vedem cu bine și vă invităm să vizitați Insula Șerpilor. Este o insulă frumoasă, o bijuterie a Ucrainei și turiștilor români o să le placă mult acolo.
Am fost foarte mulțumit de modul în care a decurs interviul și am revenit acasă, plin de o dragoste clocotitoare pentru eroicul popor ucrainean. M-am mirat că o simplă capră ucraineană posedă un atât de vast vocabular, este atât de modestă, are atâta bun simț și se pricepe să vorbească mai bine decât toți parlamentarii și senatorii noștri. Sunt sigur că interviul acesta va face să crească și mai mult dragostea tumultuoasă și clocotitoare a românilor față de Ucraina și poporul ucrainean. Slavă Zelenski!

Owner

Recent Posts

MAE rus: Acțiunile SUA împotriva presei ruse nu vor rămâne fără răspuns

Statele Unite continuă politica de reprimare a disidenței, a declarat purtătoarea de cuvânt a ministerului…

40 de minute ago

Peskov, despre o posibilă interdicție a exportului de metale: Trebuie răspuns la banditismul Occidentului

Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a comentat propunerea lui Vladimir Putin…

8 ore ago

Expert militar: Studierea rachetei HIMARS va oferi Rusiei acces la tehnologia americană

„Sistemele HIMARS s-au remarcat întotdeauna printr-o mare precizie. Coeficientul lor de abatere probabilă a fost…

10 ore ago

Peskov, despre abordarea lui Putin în alegerea reacției la acțiunile Occidentului

Secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a declarat, într-un dialog cu jurnalistul Pavel…

11 ore ago

Zaharova: Summitul BRICS va deveni o senzație mondială

Organizația a devenit un model de conlucrare interstatală, a subliniat reprezentanta oficială a ministerului rus…

11 ore ago

În orașele italiene au apărut panouri publicitare cu sloganuri pro-ruse

În Italia au fost instalate panouri publicitare cu apeluri la sistarea livrărilor de arme către…

o zi ago

This website uses cookies.