Categories: File de istorie

Procurorul general, noi detalii despre execuția familiei țariste

Procurorul general al Rusiei Krasnov: În timpul execuției familiei țariste, gloanțe au ricoșat de la bijuteriile cusute în haine

În timpul execuției, gloanțele au ricoșat de mai multe ori de la bijuteriile cusute în căptușeala hainelor membrilor familiei țariste, a declarat procurorul general al Rusiei, Igor Krasnov, care a condus ancheta în dosarul penal privind uciderea familiei țariste, scrie Vzgliad.

În interviul acordat jurnalistului Serghei Minaev, el a spus că anchetatorii au acordat atenție mărturiilor făcute de participanții direcți la acest tragic eveniment și au stabilit că membrii familiei țariste nu au murit pe loc, relatează TASS.

Krasnov a precizat că, deseori, gloanțele săreau la contactul cu articolele de îmbrăcăminte în interiorul cărora erau cusute giuvaiere. Această împrejurare a complicat semnificativ procesul execuției și i-a șocat pe călăi.

Potrivit materialelor din anchetă, o parte din obiectele prețioase cusute în hainele familiei țariste au fost furate de participanții la execuție, iar altă parte a fost ulterior descoperită în arhivele muzeelor.

În iulie s-au împlinit 106 ani de la moartea tragică, în Ekaterinburg, a familiei țariste: împăratul Nicolae al II-lea, soția sa, Alexandra Feodorovna, copiii lor și apropiați acestora.

Owner

View Comments

  • În subsolul Casei Ipatiev din Ekaterinburg, atunci, în fatidica zi de 17 iulie 1918, a avut loc un asasinat odios. Doar Joy, cockerul King Charles cafeniu cu alb al țareviciului Alexei a scăpat cu viață. Pelerinii care merg la Ekaterinburg vizitează două locuri care amintesc de familia imperială: Biserica Sângelui Vărsat și Ganina Iama. Pelerinajul este numit ,,Golgota Romanovilor." În fiecare an pe data de 17, cu ocazia comemorării crimelor din Casa Ipatiev, locul de la Ganina Iama (unde au fost aruncate în galeria minei trupurile neînsuflețite ale Romanovilor) este năpădit de crini albi, plantați ca un simbol al inocenței. În locul acela, cândva singuratic, se află acum Mănăstirea Sfinților Pătimitori ai familiei împărătești. Trăirile care copleșesc orice vizitator sunt descrise cu multă sensibilitate de scriitoarea Hellen Rappaport: ,,Când contempli crinii de la Ganina Iama nu poți să nu încerci să îți imaginezi evenimentele reale din acea noapte violentă din iulie 1918, iar imaginile acelea nespus de romantice și evocatoare ale familiei imperiale ți se conturează inevitabil în minte. Indiferent cât te-ai strădui să le reziști, te macină neîncetat... un băiat în costum de marinar... fete în rochii albe... copii nevinovați care au fost uciși... o familie devotată care a fost distrusă... toți vor rămâne veșnic tineri, inocenți și așa cum s-au rugat cu fervoare atât de des, se vor odihni alături de sfinți."

Recent Posts

FENOMENALUL SUCCES ȘI AUDIENȚA EXPLOZIVĂ A EMISIUNILOR TV ALE JURNALISTULUI GRADU TUDOR PE TEMA RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

(pamflet) Ioan POPA     Domnul Gradu Tudor este un jurnalist de televiziune bun profesionist și…

5 ore ago

Un maestru român de taekwondo a ținut un master class la Orel

Maestrul român de taekwondo de gradul șapte dan Ioan Tiurean, care străbate lumea pe motocicletă,…

6 ore ago

Putin: Omenirea se confruntă cu probleme foarte dificile

Omenirea se confruntă cu probleme serioase, pentru a căror rezolvare este nevoie de unitate, a…

7 ore ago

Kennedy Jr. și fiul lui Trump au ieșit cu o declarație privind Ucraina

Febra militaristă de la Washington a atins un nivel nemaivăzut, au avertizat într-un articol comun…

8 ore ago

Demență! Zaharova, despre declarația lui Stoltenberg privind atacuri asupra Rusiei cu arme occidentale

Reprezentanta oficială a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a catalogat drept ”demență și curaj”…

9 ore ago

Onet, despre cearta dintre Zelenski și ministrul polonez de Externe la întâlnirea de la Kiev

La o întâlnire de la capitala Ucrainei, Zelenski i-a cerut lui Sikorsky să nu umfle…

o zi ago

This website uses cookies.