Hot News
Fondatorul rețelei de socializare Telegram, Pavel Durov, reținut în Franța la cererea Statelor Unite
25/08
Procurorul general, noi detalii despre execuția familiei țariste
25/08

Primarul Odessei a refuzat să demoleze monumentul lui Pușkin

Foto: Wikipedia

Primarul orașului Odessa, Ghennadi Truhanov, a anunțat că monumentul ridicat în onoarea poetului rus Aleksandr Pușkin, situat în apropierea administrației orășenești, nu va fi demolat, deoarece reprezintă patrimoniu cultural.

„Astăzi diferite delegații europene și turiști vin aici și știu cine este Pușkin. Ei spun că poentul a trăit și a creat aici, în Odessa, dar și că tot aici s-a aflat în exil”, a declarat primarul, relatează RIA Novosti.

De asemenea, el a adăugat că monumentul a fost înscris în dosarul de motivare la UNESCO, iar acolo se știe că statuia face parte din patrimoniu cultural al Ucrainei. În plus, Truhanov a subliniat că monumentul a fost instalat pe cheltuiala cetățenilor.

Anterior, autoritățile din Harkov, acționând în cadrul legii privind ”decomunizarea” din 2015, au demolat un bust din bronz al savantului și poetului Mihail Lomonosov.

2 Comments

  1. Carmen spune:

    Doar niște inculți și răuvoitori se răzbună pe statui, monumente și cărți, în general pe cultură. Unii oameni distrug ceea ce nu sunt în stare să facă niciodată!

  2. Balici Mihai spune:

    nazistii de ucraineni vor sfarsi rau
    dar tare ma tem ca daca vor reusi nazistii primii in crematorii pe langa rusi vor fi si evreii lui Zelensky, acum de acest nespravit de Zelensky nu imi pare rau ,dar de evreii imi pare rau si ar trebui sa stie evreii pe cine ii apara acum si ii cresc la san

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2939162