Hot News
Candidatul la președinția SUA, Cornel West, a cerut Washingtonului să-și reducă militarismul
23/08
Zaharova, despre blocul AUKUS
24/08

Politicianul, vinovat de reducerea ajutorului destinat Ucrainei

Liderul Partidului BSW, Sarah Wagenknecht/ Foto: mt.ru

Politicianul german Sarah Wagenknecht, liderul partidului ”Uniunea Sarah Wagenknecht” (BSW), și-a asumat responsabilitatea pentru reducerea ajutorului acordat Ucrainei, pentru că ratingul partidului său crește pe fondul criticilor față de sprijinul oferit Kievului, informează cotidianul Financial Times (FT) citat de Rambler.ru.

„Sarah Wagenknecht și-a asumat responsabilitatea pentru decizia guvernului de a limita ajutorul militar destinat Kievului, declarând că dezacordul său ferm legat de înarmarea Ucrainei influențează politica Berlinului în privința conflictului. Creșterea în sondajele de opinie publică a formațiunii sale politice introduce o nouă instabilitate în peisajul politic”, estimează publicația.

Astfel de evaluări sunt, în special, efectul apropiatelor alegerile regionale din landuri precum Saxonia, Turingia și Brandenburg, unde BSW se bucură de o popularitate ridicată. O posibilă victorie a acestui partid nu va face decât să confirme impopularitatea actualului guvern al cancelarului Olaf Scholz și, potențial, să introducă instabilitate în politicile sale.

Anterior, co-președintele partidului ”Uniunea Sarah Wagenknecht – pentru rațiune și dreptate”, Amira Mohamed Ali, a declarat că desfășurarea de rachete americane în Germania ar putea amenința cu război în Europa și chiar cu utilizarea armei nucleare. Ea a mai adăugat că, în urma rezultatelor alegerilor regionale, BSW nu va intra în coaliție cu niciuna dintre partidele care vor susține această măsură de desfășurare de rachete.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Se mai ridică și din Germania câte-o voce răzleață care atrage atenția nemților că sub conducerea lui Scholz vor ajunge cu economia la pământ și cu chiloții rupți în fund. Dar Zelenski nu trebuie să-și facă probleme cu nu va fi ajutat în continuare. Cu ocazia aniversării Zilei Independenței Ucrainei, Iohannis i-a trimis lui Zelenski o scrisoare prin care reafirmă ,,angajamentul ferm al României de a continua sprijinul constant, predictibil și multidimensional până la victoria finală a Ucrainei, precum și mai departe în procesul de reconstrucție și integrare europeană.” Mesajul e mai lung, dar mi-e imposibil să-l redau pentru că acest acest limbaj de lemn îmi provoacă scurtcircuit la creier, iar angajamentele în numele românilor îmi provoacă greață. Mai mult, Pentagonul a aprobat vânzarea unor rachete AIM-120 aer-aer (aproximativ 165 de bucăți) coloniei numită România, tranzacție pe care individa Kavalec o consideră o mare reușită. Pe Bulevardul Librescu din București se aud și acum chiotele și tropăiturile ei de bucurie. Cred și eu! Se mai adună încă vreo 200 de milioane de dolari la cele alte zeci de miliarde luate cu japca de americani pe motiv că ,,ne atacă rușii.” Rachete astea vor lua drumul Ucrainei sub formă de donație, ca și restul armamentelor? Prin urmare, Germania poate să-și reducă ajutorul destinat Ucrainei că România îl suplimentează. Zelenski nu are de pierdut. Noi, da. Oricum, noi suntem obișnuiți de mult să avem chiloții rupți în fund. Nu ne deranjează. Iar dacă e spre binele Ucrainei, chiar putem să renunțăm la ei de tot. Vineri, în discursul televizat, Zelenski a lansat un apel dur aliaților, cerându-le să-i livreze cât mai urgent arme. Și cu Biden a avut o convorbire telefonică. Ce au discutat și dacă Biden și-a adus aminte cine e Zelenski, asta încă nu s-a aflat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2938646