Hot News
Consiliul pentru drepturile omului din Rusia propune excluderea de pe listele de schimb a mercenarilor străini luați prizonieri
23/08
Harta văzută din Nord: cum urmează să se dezvolte drumul comercial prin Arctica
23/08

Serviciile de informații ruse: Țările NATO care au pregătit atacul asupra Regiunii Kursk

Foto: e-news.su

Serviciul rus de Informații Externe (SVR) deține informații demne de încredere, potrivit cărora patru țări NATO au participat la pregătirea și desfășurarea atacului lansat de armata Ucrainei asupra Regiunii Kursk, scrie Izvestia cu referire la biroul de presă al SVR.

În comunicatul Serviciului de informații se arată că ”protectorii occidentali” ai Ucrainei, a cărei poziție pe front s-a înrăutățit în ultimul timp, au împins-o intens să mute acțiunile militare pe teritoriul rus. Acest lucru s-a făcut pentru a „provoca o explozie a sentimentelor antiguvernamentale” și „de a destabiliza politică internă” din Rusia.

SVR a precizat că de pregătirea și derularea atacului asupra Regiunii Kursk s-au ocupat serviciile speciale ale Statelor Unite, Marii Britanii, Poloniei și Germaniei. Potrivit versiunii serviciului rus de informații, unitățile Forțelor Armate ale Ucrainei participante la invazie, au efectuat o pregătire preliminară, învățând „coordonarea în luptă” în centrele de instruire britanice și germane.

„Consilierii militari din statele NATO acordă ajutor în dirijarea unităților Forțelor Armate ale Ucrainei care au invadat teritoriul Rusiei, în utilizarea de către ucraineni a modelelor occidentale de arme și tehnică de luptă. De asemenea, țările Alianței transmit militarilor ucraineni date obținute de la sataliții de spionaj privind dislocarea trupelor ruse în zona de operațiuni”, a detaliat serviciul de informații străine.

Experții consultați de Izvestia consideră că un rol nu lipsit de importanță l-a jucat în pregătirea invaziei în Regiunea Kursk miza pe crearea „unei agitații mediatice”. Artiom Sokolov, cercetător la Centrul de Studii Europene al Institutului de Relații Internaționale (MGIMO), susține că Statele Unite exercită serioase presiuni asupra Germaniei pentru a o determina să-și sporească ajutorul militar pentru Ucraina, sau cel puțin să nu-i reducă volumul.

Istoricul american Vladimir Brovkin, fost profesor la Universitatea Harvard, a declarat că Ucraina „nu ar fi îndrăznit” să atace singură Regiunea Kursk, fără a se consulta cu Occidentul. „Americanii urmăresc în permanență, 24 din 24 de ore, tot ce se întâmplă pe linia contactului de luptă”, este convins expertul. El a adăugat că acum, înaintea alegerilor prezidențiale, pentru Statele Unite este extrem de important să creeze „iluzia unui succes” al Kievului pentru a justifica costurile ajutorului său actual și viitor.

Potrivit politologului italian Giuseppe Maiello, nu există nicio îndoială în privința implicării Occidentului în invazia Forțelor Armate ucrainene în Regiunea Kursk. În același timp, el consideră operațiunea în sine drept o „greșeală de calcul strategică”, iar ipoteza conform căreia ocuparea teritoriilor ruse ar putea întări poziția Ucrainei în negocieri este „o totală amăgire”.

Anterior, The Economist a susținut că autoritățile de la Kiev au pus la cale atacul asupra Regiunii Kursk fără aprobarea Occidentului. Potrivit publicației, comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Aleksandr Sîrski, care ar fi fost la un pas de demitere, a decis să organizeze acest atac pentru a-și demonstra competența. Articolul spunea că și Regiunea Briansk a fost considerată o posibilă țintă pentru atac.

Jack Watling, membru senior la Institutul Regal pentru Studii de Apărare, a avertizat într-un articol pentru The Guardian că invadarea Regiunii Kursk creează riscuri pentru Ucraina pe termen lung, deoarece își asumă resurse impresionante – atât umane, cât și tehnice.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    A fost evident de la început că starul porno de la Kiev nu a acționat de capul lui, ci în urma unui plan al SUA, în care a implicat țări din Occident, NATO și mercenari. Numele celor trei țări (Marea Britanie, Germania și Polonia) care, alături de SUA, au ajutat Ucraina în atacul asupra regiunii Kursk nu este o surpriză. Sunt țările care au ajutat cel mai mult Ucraina financiar și cu armament și sunt cele mai ostile Rusiei. Și nu doar de acum. Propaganda mincinoasă din partea Statelor Unite și a Occidentului vrea să convingă lumea că Rusia este o amenințare la adresa Vestului, că vrea să ocupe toată Ucraina (chiar și toată Europa!), că ,,vin rușii” și multe alte asemenea idioțenii. Prin aceste minciuni vor să-și justifice agresiunea și ura împotriva Rusiei. Președintele Putin este acuzat că are ambiții imperialiste, dar aceste acuzații i s-au adus doar începând cu februarie 2014, când a început criza din Ucraina. Statele Unite și Occidentul aveau nevoie de motive pentru a-l acuza pe Vladimir Putin că a provocat criza. S-au spălat pe mâini și au dat vina pe Putin. La fel au făcut și cu războiul din Ucraina: l-au provocat și apoi au acuzat Rusia de agresiune. Teoria unei Rusii agresoare, pe care o împrăștie Vestul cu multă viclenie în rândul oamenilor, este doar un paravan în umbra căruia acționează sub formele cele mai murdare pentru a-și atinge scopurile. În ziua de azi, minciuna a ajuns să fie considerată o virtute. Iar într-un război ,,adevărul este prima victimă.” (Eschil)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2934734