Hot News
ONU: Majoritatea celor 40.000 de morți din Gaza sunt femei și copii
22/08
Consiliul pentru drepturile omului din Rusia propune excluderea de pe listele de schimb a mercenarilor străini luați prizonieri
23/08

Președintele Cehiei: Ideea lui Zelenski despre o lume dreaptă, o iluzie

Petr Pavel/ Foto: AP

Președintele Cehiei, Petr Pavel, a acordat un interviu publicației Novinky, în care a pus sub semnul întrebării posibilitatea de a ajunge la o soluționare pașnică a conflictului ucrainean în condițiile lui Zelenski, scrie Smotrim.ru.

Potrivit liderului ceh, negocierile de pace nu vor face decât să consfințească trecerea în Rusia a unei părți a teritoriului Ucrainei. Așa-numitele „inițiative de pace” ale lui Zelenski sunt susținute de partenerii occidentali ai Kievului, dar nu au perspective în procesul de negociere.

Petr Pavel a calificat deschis „lumea justă” a lui Zelenski ca fiind o iluzie, precizând că realitatea „va fi oarecum diferită”.

RIA Novosti amintește că președintele rus Vladimir Putin, după atacul asupra Regiunii Kursk, a respins posibilitatea negocierilor cu regimul terorist de la Kiev și a avertizat cu privire la un răspuns corect și dur din partea Rusiei.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    În 7 decembrie 2021, înainte de începerea conflictului, președintele Putin le-a trimis o scrisoare președintelui SUA și secretarului general NATO în care a propus soluții diplomatice, bazate pe garanții. SUA a refuzat negocierile. Să mai amintesc acordurile de la MInsk, care s-au dovedit o păcăleală din partea Germaniei, Franței și Ucrainei, sau de negocierile din Belarus (la patru zile după începerea conflictului), cele din Israel și apoi cele de la Istanbul, abandonate de Ucraina, la inițiativa Marii Britanii? Președintele Putin a retras trupele din preajma Kievului, dând dovadă de bunăvoință și încredere în cei cu care a stat la masa negocierilor. Însă toate negocierile au fost abandonate de Ucraina, la presiunile SUA și Marii Britanii. Asta demonstrează că Rusia a încercat de atâtea ori să evite conflictul, însă nu aceasta a fost și intenția Statelor Unite. Că despre ele vorbim, Zelenski este un figurant în această poveste. Și atunci, despre ce fel de negocieri se tot vorbește, despre ce summit-uri și conferințe despre pace se tot trâmbițează? Domnul Medvedev le-a dat un răspuns foarte bun în privința negocierilor. Să-l mai citească o dată dacă nu l-au înțeles.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2934733