Hot News
Președintele Cehiei: Ideea lui Zelenski despre o lume dreaptă, o iluzie
23/08
Serviciile de informații ruse: Țările NATO care au pregătit atacul asupra Regiunii Kursk
23/08

Consiliul pentru drepturile omului din Rusia propune excluderea de pe listele de schimb a mercenarilor străini luați prizonieri

Foto: topcor.ru

Consiliul prezidențial pentru Drepturile Omului a venit cu inițiativa de a-i exclude de pe lista shimburilor de prizonieri pe mercenarii care luptă de partea Forțelor Armate ale Ucrainei, a anunțat șeful organizației, Valeri Fadeev, relatează publicația Reporter.ru.

Astfel, partea rusă nu va permite ca „soldații șansei” veniți din țările occidentale să participe la conflict cu scopul de a face bani și a trăi ”senzații tari” pe câmpul de luptă să se întoarcă rapid acasă. Fadeev este de părere că o astfel de măsură ar trebui aplicată în privința mercenarilor ale căror crime vor fi dovedite în instanță.

O serie de experți recomandă, totuși, ca, în acest caz, să se meargă mai departe. În opinia corespondentului de război Grigori Kubatian, în privința mercenarilor străini trebuie suspendat moratoriul asupra pedepsei cu moartea. Jurnalistul a precizat, în special, faptul că în Regiunea Kursk luptătorii din Polonia acționează cu o deosebită duritate – din acest punct de vedere, ucrainenii sunt mai reținuți.

În ajun, deputatul Dumei de Stat, Serghei Kolunov, a venit cu o inițiativă similară. Parlamentarul a anunțat că intenționează să adreseze o propunere în acest sens la Curtea Constituțională.

În prezent, mercenarismul în Federația Rusă se pedepsește cu închisoare de la 15 ani până la închisoare pe viață în cazul unor episoade dovedite de omor. Kolunov consideră o astfel de pedeapsă prea umană.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Mercenarii străini prinși pe teritoriul Rusiei și luați prizonieri sunt criminali pătiți. Ei nu au statutul unui militar, deci nu trebuie tratați precum militarii. În nici un caz nu trebuie dați la schimb! Liberi fiind, ei vor reveni în Rusia sau în alte țări doar pentru a ucide. Închisoarea pe viață e prea ușoară, Rusia va trebui să le asigure cazare și mâncare gratuit. Într-un lagăr de muncă silnică ar fi mai bine, ca să-și câștige pâinea, nu să stea degeaba. Dacă nu se poate aplica pedeapsa cu moartea, atunci îi puteți elibera pe o banchiză la Polul Nord, printre urșii polari, având pe ei doar un slip.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2934734