Hot News
Ce se știe despre luptele din Regiunea Kursk din a 15-a zi
22/08
80 de ani de la operațiunea Iași-Chișinău: Și cu numărul de soldați, dar mai ales cu pricepere*
22/08

„Strana.ua”: Trei companii ale armatei ucrainene au refuzat să lupte lângă Pokrovsk

Foto: dzen.ru

Trei companii ale Brigăzii 15 a Gărzii Naționale a Ucrainei au refuzat să lupte lângă Pokrovsk, în Republica Populară Donețk (DNR), a anunțat publicația Strana.ua, citând declarația unui soldat al unității.

„Pur și simplu fizic nu putem susține apărarea pe poziții cu o astfel de lipsă de personal”, a spus el.

Un soldat al forțelor armate ucrainene a vorbit despre redislocarea de militari lângă Pokrovsk, la mijlocul lunii august, în pofida lipsei acute de persoanal. Astfel, în fiecare companie au mai rămas 10-13 oameni, în timp ce un efectiv mediu normal ar trebui să numere 80-100 de luptători.

Gazeta.ru relatează, de asemenea, că anterior, consilierul șefului DNR, Igor Kimakovski, a declarat că autoritățile de la Kiev evacuează arhivele și organele puterii de stat din Pokrovsk, controlat deocamdată de Ucraina.

Pe 20 august, șeful Administrației militare a orașului Mirnograd, Igor Tretiak, a declarat că locuitorii orașului din DNR mai au doar câteva zile pentru a se evacua. Mirnograd se află la 8-10 kilometri de linia contactului de luptă.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    În discursul său video de miercuri seara, Zelenski a declarat că ,,forțele sale au înțeles ce încearcă Moscova să facă pe frontul din Pokrovsk” și, prin urmare, își consolidează puterea. Se vede ce bine au înțeles trupele ucrainene intențiile Moscovei dacă refuză să mai lupte. Iar despre ,,consolidare” nici nu se pune problema. Bineînțeles că Zelenski le-a reamintit aliaților să respecte calendarul convenit pentru furnizarea de muniție armatei ucrainene și a cerșit din nou bani, referindu-se la planul G7 de folosire a veniturilor generate de activele rusești înghețate (este vorba de 50 de miliarde de dolari). E de mirare cât de mult se poate degrada un om! Zelenski este ca o iederă care știe pe ce paravan să se cațere doar pentru o impresie artistică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2934734