Hot News
Medvedev: Negocieri cu Kievul, numai după înfrângerea completă a inamicului
22/08
Președintele Cehiei: Ideea lui Zelenski despre o lume dreaptă, o iluzie
23/08

ONU: Majoritatea celor 40.000 de morți din Gaza sunt femei și copii

Palestina, Fâșia Gaza/ Foto: news.un.org

Numărul palestinienilor uciși în Gaza de la începutul actualei etape a conflictului a ajuns la 40.000 de oameni. În acest context, Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Volker Türk, a cerut să se pună, ”odată pentru totdeauna”, capăt crimelor din Fâșia Gaza, precum și eliberarea tuturor ostaticilor, relatează portalul ONU news.un.org.

„Majoritatea celor uciși sunt femei și copii”, se arată în comunicatul dat publicității de Înaltul Comisar. „În marea majoritate a cazurilor, această situație greu de imaginat este cauzată de nerespectarea în permanență de către Armata de Apărare a Israelului a regulilor războiului.”

Făcând referire la estimări elaborate pe baza datelor autorităților sanitare ale enclavei, Turk a anunțat că, în medie, aproximativ 130 de persoane mor zilnic în Gaza în ultimele 10 luni. „Amploarea distrugerii de către militarii israelieni a caselor, spitalelor, școlilor și lăcașurilor de cult este profund șocantă”, a adăugat el.

Biroul Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului are documentate încălcări grave ale dreptului internațional umanitar atât de către armata israeliană, cât și de către grupurile armate palestiniene, inclusiv militanții Hamas.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Prea multă vorbărie din partea celor de la ONU. Au murit 40.000 de oameni, zilnic mor 130 de persoane. Știm că se încalcă drepturile omului. Dar, concret, ce se face? Vorbele, din spatele unui birou, nu protejează viața unui om. Ah, am uitat: victimele sunt palestinieni. Dacă era vorba de alte nații (privilegiate), altfel se prezenta situația la ONU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2934733