Hot News
Cazul ucrainean este departe de standardele relațiilor dintre state
21/08
„Strana.ua”: Trei companii ale armatei ucrainene au refuzat să lupte lângă Pokrovsk
22/08

Ce se știe despre luptele din Regiunea Kursk din a 15-a zi

Foto: TASS

Forțele Armate ruse au dejucat atacurile armatei ucainene pe direcția a patru așezări

Maxim Țulanov, Vedomosti

Luptele din Regiunea Kursk durează deja de două săptămâni. Forțele Armate ale Ucrainei au intrat în regiune pe 6 august. Din acel moment, în Regiunile Kursk, Belgorod și Briansk a fost instituit regimul de operațiuni antiteroriste, iar în primele două regiuni este în vigoare regimul federal pentru situații de urgență, scrie Vedomosti.

Informare de la ministerul rus al Apărării

Pe parcursul unei zile, Forțele Armate ale Federației Ruse au dejucat atacuri din partea Forțelor Armate ale Ucrainei pe direcția a patru așezări din Regiunea Kursk – Borki, Korenevo, Kremianoe și Russkaia Kanapelka. Potrivit ministerului Apărării, ca urmare, Forțele Armate ucrainene au pierdut peste 60 de oameni, uciși și răniți, două tancuri, opt vehicule blindate de luptă și șase unități de tehnică auto.

Pierderile totale ale Forțelor Armate ucrainene s-au ridicat, într-o zi, la 350 de militari și 24 de vehicule blindate. Printre acestea se numără un vehicul de luptă pentru infanterie (IFV), vehicule blindate de transport de trupe (APC), vehicule blindate, mortiere și o stație de război electronic (EW). În total, în timpul luptelor pe direcția Kursk, Ucraina a pierdut peste 4.130 de militari.

În plus, Ministerul Apărării a raportat despre distrugerea personalului de comandă și a personalului militar al brigăzii Forțelor Armate ale Ucrainei în regiunea Sumî (Ucraina), după un atac al unui bombardier Su-34.

Luptele s-ar putea încheia în lunile următoareincheia,

Pe terioriull Regiunii Kursk, luptele se vor încheia în următoarele două-trei luni, a anunțat șeful adjunct al Direcției Principale Militaro-Politice a Ministerului rus al Apărării, comandantul forțelor speciale ”Ahmat”, general-maiorul Aptî Alaudinov, într-un interviu acordat corespondentului de război chinez, Liu Yuguang.

Alaudinov a mai spus că odată cu încheierea luptelor din Regiunea Kursk, se va încheia însăși operațiunea specială a Rusiei în Ucraina. General-maiorul a definit, odată în plus, situația de pe front ca aflându-se sub control absolut, asigurând că avansul Forțelor Armate ale Ucrainei pe teritoriul Federației Ruse a fost oprit.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Sper să citesc cât mai curând că trupele ucrainene, NATO și mercenarii occidentali au dispărut definitiv de pe teritoriul rusesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2934734