Hot News
Cinci concluzii ale vizitei lui Putin la Baku
21/08
Alaudinov: În Regiunea Kursk, oamenii au fost împușcați în ceafă de militarii ucraineni
21/08

Zaharova: Ucraina distruge din rădăcini adevărata Ortodoxie

Maria Zaharova/ Foto: Vedomosti

Ucraina distruge din rădăcini adevărata Ortodoxie, a spus reprezentanta oficială a ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, comentând legea care interzice Biserica Ortodoxă Ucraineană canonică, scrie Vedomosti. .

„Aici scopul a fost distrugerea din rădăcini a adevăratei Ortodoxii canonice, pentru ca în loc să planteze un înlocuitor, o biseerică falsă, să creeze o biserică cvasi-ortodoxă”, a spus ea într-un interviu cu postul de televiziune Zvezda.

Potrivit Mariei Zaharova, biserica din Ucraina ar trebui numită „cvasi-biserică falsă”, nu separatistă sau schismatică. „Este o cvasi-biserică falsă care folosește ritualuri similare, care, luându-și biserici și lucruri sfinte, pretinde că le folosește conform obiceiurilor ortodoxe. Și în realitate își bate joc de acestea. Prin urmare, ar trebui să vorbim despre distrugerea Ortodoxiei în Ucraina”, a spus Zaharova.

Ea a apreciat acțiunile cetățenilor Ucrainei care, ”cu prețul vieții lor” păstrează adevărata Ortodoxie în țară.

Pe 19 august, Rada Supremă a Ucrainei a adoptat o lege care interzice Biserica Ortodoxă Ucraineană canonică. Legea va intra în vigoare la 30 de zile de la semnare.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Patriarhul ecumenic Bartolomeu I este principalul vinovat pentru tot ceea ce se întâmplă acum, pentru că el a susținut și a aprobat înființarea structurii conduse de Mitropolitul Epifanie în 2019. De atunci au început toate necazurie, când din Biserica Ortodoxă Ucraineană (subordonată Moscovei) s-a desprins o structură pe care au numit-o Biserica Ortodoxă a Ucrainei (subordonată Kievului). Această biserică ce aparține de Kiev este schismatică și poate fi numită o nouă sectă, așa cum au apărut sutele de secte de-a lungul timpului. Este lipsită de har și toate Sfintele Taine săvârșite aici sunt nule din punct de vedere ortodox. În urma aprobării Proiectului de Lege nr. 8371, toate parohiile care aparțin de Biserica Ortodoxă Ucraineană, canonică, vor fi interzise. Interzicerea lor a început din 2019, înainte de a fi aprobată legea, ele fiind jefuite și confiscate de autoritățile de la Kiev. Cel mai mult vor avea de suferit credincioșii, pe care această lege i-a dezbinat. O parte își vor păstra credința adevărată clandestin, chiar cu prețul libertății și a vieții lor, alții vor trece la biserica schismatică, devenind astfel sectanți și pierzându-și sufletele. Rămâne de văzut ce vor face etnicii români din Ucraina, pe ce drum vor merge. Unde sunt cei din România care să-i susțină, cei care strigau în gura mare ,,Slava Ucraina”? Nu uitați îndemnul Sfântului Apostol Petru: ,,Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită, căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume.” (I Petru 5, 8-9)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2937951