Rusia îi va ajuta pe cei care nu acceptă valorile occidentale

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat decretul cu privire la ”Acordarea de ajutor umanitar persoanelor care împărtășesc tradiționalele valori moral-spirituale rusești”. Documentul poate fi accesat pe site-ul oficial de publicare a actelor normative juridice, relatează Smotrim.ru.

Se precizează că Federația Rusă îi va ajuta pe cei care nu acceptă directivele neoliberale distructive din țările lor care contrazic valorile tradiționale.

În document se arată că posibilitatea de a solicita rezidența temporară în Rusia va fi acordată străinilor „fără a ține cont de cotele stabilite de guvernul Federației Ruse și fără a fi necesară depunerea unui document care să confirme cunoașterea limbii ruse”.

Motivul unei astfel de solicitare poate fi neacceptarea politicilor promovate în țările lor, „care impun directive distructive… care contrazic tradiționalele valori moral-spirituale rusești”.

În plus, șeful statului rus a cerut Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse să stabilească o listă a țărilor care duc o politică de impunere a valorilor neoliberale.

Owner

View Comments

  • POVESTEA LUI VASILI (VASEA), CÂINELE EROU AL UCRAINEI, CARE A LUPTAT PE FRONT ALĂTURI DE ARMATA LUI ZELINSKI ȘI A FOST LUAT PRIZONIER DE NEMILOȘII RUȘI

    În Armata lui Zelinski și a lui Budanov există multe animale care luptă împotriva rușilor. Aceste animale trec uneori granița și calcă cu copitele (sau labele, după caz) pe pământul Rusiei.
    Dacă nu ar fi fost jurnalista de excepție Maria Țaga de la ADEVĂRUL, unele dintre faptele memorabile de vitejie ale animalelor care luptă în armata lui Zelinski ar fi rămas necunoscute publicului.
    Jurnalista a povestit despre bravul și neînfricatul câine ucrainean Vasile (sau Vasea), a cărui înaltă conștiință patriotică a emoționat întreaga Românie și ne-a insuflat nouă, românilor, o și mai mare dragoste față de culorile drapelului ucrainian și de Ucraina.
    Spre deosebire de mulți ucrainieni care fug de război, câinele Vasea s-a oferit voluntar ca să plece pe front și a fost înrolat într-un pluton de recunoaștere al pușcașilor marini ucrainieni.
    Odată ajuns în linia întâi, el s-a acoperit de glorie, luptând în tranșee contra inamicului rus, alături de soldații ucrainieni.
    Dar a venit și ziua amară când câinele Vasile a fost luat prizonier de rușii nemiloși și fără scrupule.
    Pe timpul prizonieratului, Vasea a avut o comportare demnă. Nu lătra prostește ca alți câini și nu se repezea, cum fac de obicei cotarlele, la mâncare ci gusta foarte puțin din hrana care i se da.
    La întrebările anchetatorilor ruși, care au încercat să stoarcă de la el secrete militare oferindu-i anumite avantaje, el a dat de înțeles, mișcându-și urechile și coada, că nu va dezvălui nici un secret militar.
    El a spus: ”Ca soldat de rasă superioară al Armatei lui Zelinski, sunt gata să-mi dau viața pentru patria mea. Nu voi dezvălui Rusiei nici un secret militar. Voi lua cu mine în mormânt aceste secrete. Voi, rușii, ați comis o invazie nelegală a Ucrainei și bombardați infrastructura patriei mele dragi. Prefer să mor decât să-i trădez pe camarazii mei și pe conducătorii dragi ai țării mele. Eu sunt un câine de rasă superioară din Kiev și noi, câinii de rasă superioară din Kiev, nu ne schimbăm stăpânii pe care-i avem cu alți stăpâni. Slavă Ucraina și slavă Zelinski! Atâta am de zis... Și slavă și domnului Budanov, că era să uit de el!...”.
    Într-o noapte, Vasea a evadat din curtea în care era ținut cu mare severitate și al cărei gard era plin de spărturi. Plin de curaj, el a ieși printr-o spărtură a gardului, dar un kilometru mai încolo s-a încurcat în niște sârmă care i s-a înfășurat pe după laba dreaptă și care-l împiedica să meargă mai departe. Negăsind altă soluție, el și-a ros laba piciorului și a revenit, târându-se pe brânci, în tranșeele ucrainiene.
    Cu câteva mișcări din coadă și urechi, el a povestit soldaților ucraineni calvarul prin care trecuse și a cerut ca, în caz de deces, să fie înmormântat în pământul Ucrainei, înfășurat în culorile drapelului ucrainean. Toți soldații ucraineni plângeau.
    Din întâmplare, unul dintre soldați era medic veterinar și l-a operat pe viteazul patruped.
    Vasea a fost ridicat la rangul de erou al Ucrainei. Lăsat la vatră cu acte în regulă, el s-a întors în Ucraina la vechii săi stăpâni pe care-i slujește fericit, gudurându-se pe la picioarele lor. Pentru asta, el primește din când în când de la stăpânii lui o bucățică de carne rămasă de la masa lor sau un os de ros. Aceasta este răsplata unei vieți de câine fidel stăpânilor lui.

  • Felicitări Vladimir Putin! Da, asta chiar că e o veste formidabilă. Bravo!

  • Am postat comentariul meu la acest articol aproape imediat după ce a apărut articolul, când acest articol avea 3 cititori. Acum articolul are 61 de cititori și comentariul meu tot nu a apărut.
    Îmi pare rău, dar dacă verificarea unui comentariu la un articol durează două zile și comentariul este publicat după ce nu mai citește nimeni articolul, atunci nu mai are rost să postăm comentarii, că nu le mai citește nimeni.

Recent Posts

FENOMENALUL SUCCES ȘI AUDIENȚA EXPLOZIVĂ A EMISIUNILOR TV ALE JURNALISTULUI GRADU TUDOR PE TEMA RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

(pamflet) Ioan POPA     Domnul Gradu Tudor este un jurnalist de televiziune bun profesionist și…

9 ore ago

Un maestru român de taekwondo a ținut un master class la Orel

Maestrul român de taekwondo de gradul șapte dan Ioan Tiurean, care străbate lumea pe motocicletă,…

11 ore ago

Putin: Omenirea se confruntă cu probleme foarte dificile

Omenirea se confruntă cu probleme serioase, pentru a căror rezolvare este nevoie de unitate, a…

12 ore ago

Kennedy Jr. și fiul lui Trump au ieșit cu o declarație privind Ucraina

Febra militaristă de la Washington a atins un nivel nemaivăzut, au avertizat într-un articol comun…

12 ore ago

Demență! Zaharova, despre declarația lui Stoltenberg privind atacuri asupra Rusiei cu arme occidentale

Reprezentanta oficială a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a catalogat drept ”demență și curaj”…

14 ore ago

Onet, despre cearta dintre Zelenski și ministrul polonez de Externe la întâlnirea de la Kiev

La o întâlnire de la capitala Ucrainei, Zelenski i-a cerut lui Sikorsky să nu umfle…

o zi ago

This website uses cookies.