Hot News
Lavrov: Se caută înlocuirea conducerii ucrainene
20/08
Cinci concluzii ale vizitei lui Putin la Baku
21/08

Azerbaidjan vrea în BRICS

Foto: RIA Novosti

Azerbaidjanul a depus oficial cererea de aderare la BRICS, a declarat Aihan Hajizadeh, șeful serviciului de presă al ministerului de Externe al țării. Țara intenţionează să devină membru cu drepturi depline al BRICS, a anunțat, la rândul său, preşedintele Milli Majlis (parlamentul) al ţării, Sahiba Gafarova, scrie Vzgliad.

Ea a menționat că, în politica lui externă, Baku promovează dialogul și solidaritatea. Potrivit lui Gafarova, dezvoltarea cooperării între țări la nivel parlamentar va contribui la aderarea statului la BRICS.

„Trebuie să promovăm dialogul sincer pentru a nu deveni o platformă pentru standarde duble, cum se întâmplă, de exemplu, în Parlamentul European”, a subliniat președinta Milli Majlis.

Ultima ora:

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Este o decizie excelentă! În perioada 18-19 august președintele Putin a făcut o vizită oficială în Azerbaidjan, care a consolidat și mai mult cooperarea economică dintre cele două țări. Pentru că, așa cum a declarat președintele Putin, ,,Rusia și Azerbaidjan sunt parteneri importanți unul pentru celălalt.” Aderarea Azerbaidjanului la BRICS îi poate aduce doar beneficii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2938656