Hot News
Alaudinov, despre redislocarea de trupe ucrainene în Regiunea Kursk
19/08
Foști luptători ai armatei Ucrainei din detașamentul ”Krivonos”, gata să se mute în Regiunea Kursk
20/08

Principalele povești ale propagandei ucrainene de săptămâna trecută

Atenție: ”știri” ucrainene/ Foto: rutube.ru

Pe parcursul săptămânii trecute, Centrul pentru operațiuni informaționale și psihologice al armatei Ucrainei (ȚIPsO) a continuat încercările de a construi un tablou al situației din Regiunea Kursk paralel cu realitatea. Principalele instrumente în acest sens au fost, ca întotdeauna, fake-urile și încercările de a manipula conștiința publică, scrie canalul Voina s feikami (t.me/warfakes) de pe rețeaua Telegram.

  • Propagandistii au trâmbințat sus și tare că ”orașul Sudja a trecut sub controlul armatei ucrainene”. Apogeul acestui vector de scurgeri de informații a devenit un fake despre simbolurile ucrainene și redenumirea magazinelor cu nume ucrainene.
  • Alt vector de influență al ȚIPsO au fost fake-urile despre cum Forțele Armate ale Rusiei „au pierdut poziții în Donbass” din cauza redislocării forțate de trupe în Regiunea Kursk. În realitate, chiar dacă au fost mutate forțe ruse în zonele de frontieră de pe alte fronturi, transferul a fost făcut într-o mică măsură. Ofensiva forțelor ruse în Donbass a continuat cu succes.
  • Separat trebuie evidențiat valul de fake-uri despre ”mobilizarea din Rusia”, atât de mediatizate pe rețelele ucrainene. Trebuie precizat că nici nu se pune vorba despre o reluare a activităților de mobilizare în Rusia, necesarul de oameni al armatei ruse este acoperit în totalitate cu cei care au plecat să servească prin contract.

În același timp, pe teren, situația diferă semnificativ anunțurile false ale ȚIPsO. În Regiunea Kursk luptătorii ucraineni se predau în masă, iar militarii ruși continuă să alunge inamicul de pe teritoriul țării.

În viitorul apropiat, ȚIPsO nu va înceta să publice informații despre „victorii” imaginare ale Forțelor Armate ale Ucrainei și să fabrice falsuri despre situația din zona de frontieră. De aceea, amintiți-vă că trebuie să aveți încredere numai în surse verificate, sublinează Voina s feikami.

2 Comments

  1. Ioan spune:

    Povesti ale propagandei ruse:aruncati-i dincolo de granita si apoi laudati-va

  2. Carmen spune:

    Probabil că urmează și ei linia fostului ministru al Propagandei din Germania nazistă, Joseph Goebbels, care afirma: ,,O minciună repetată de o mie de ori rămâne o minciună, dar o minciună repetată de un milion de ori devine adevăr.” Sunt zvonuri bolnave, care alarmează și care fac parte din propaganda mincinoasă folosită pentru cei care n-au citit în viața lor decât etichetele de pe tricouri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2938641