Categories: MilitarRusia si lumea

Ministerul Apărării: Informațiile despre pregătirea unui atac asupra Centralei Kursk sunt luate în serios

Rusia evaluează cu seriozitatea care se cuvinte informațiile despre pregătirea de către Ucraina a unui atac asupra Centralei Nucleare de la Kursk, a precizat ministerul rus al Apărării într-un comunicat postat pe pagina sa de pe rețeaua Telegram.

„Scopul acestei provocări este de a acuza Federația Rusă că ea însăși a atacat centrala pentru a crea motive în vederea lansării unor atacuri asupra infrastructurii energetice nucleare a Ucrainei”, consideră ministerul, citat de Gazeta.ru.

Instituția consideră astfel de acțiuni, capabile să creeze o catastrofă tehnogenă în Europa, cu contaminare radioactivă a unor uriașe teritorii, ca fiind o încălcare directă și evidentă a Convenției internaționale privind „Lupta împotriva actelor de terorism nuclear”.

În cazul în care se va trece la punerea în practică a acetor planuri criminale „vor fi imediat adoptate, ca răspuns, măsuri militare severe și măsuri militar-tehnice”.

Pe 16 august, RIA Novosti a anunțat că Ucraina intenționează să atace Centralele Nucleare de la Kursk și Zaporojie. Agenția susține că, pentru aceste acțiuni, armata Ucrainei intenționează să folosească focoase încărcate cu substanțe radioactive.

Pe 17 august, reprezentanți al Centralei Nucleare de la Zaporojie au anunțat că o dronă ucraineană a aruncat un proiectil la 500 de metri de reactoarele centralei.

Owner

View Comments

  • Ucraina și-a reactivat planul malefic de a folosi bombe cu material radiologic asupra centralelor nucleare? Este o mișcare pe care o va face la sugestia Casei Albe. Acum, în preajma alegerilor prezidențiale americane, lumea nu trebuie să-și aducă aminte de eșecurile administrației Biden ci de ,,marea victorie" a Ucrainei la Kursk. Sună mai bine, nu? SUA sunt implicate în acest conflict 24 de ore din 24. Nu ele indică țintele care pot fi lovite cu rachetele Pentagonului, nu ele livrează armament? În ultimul timp, senatorul Lindsey Graham a vizitat foarte des Kievul și nu cred că a făcut-o în scop turistic. El a numit operațiunile militare ale Ucrainei în Kursk și Belgorod ,,îndrăznețe, strălucitoare și frumoase", îndemnând Kievul să continue. Un atac asupra centralelor de la Kursk și Zaporojie este foarte probabil, iar învinovățirea Rusiei este sigură, ca de obicei. Da, SUA și Pentagonul nu sunt implicate în acest conflict, nu știu nimic despre atacul din Kursk, nu știu nici despre intenția periculoasă de a lovi centralele nucleare. Nu, nu știu nimic. Nici usturoi n-au mâncat, nici gura nu le pute!

Recent Posts

FENOMENALUL SUCCES ȘI AUDIENȚA EXPLOZIVĂ A EMISIUNILOR TV ALE JURNALISTULUI GRADU TUDOR PE TEMA RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

(pamflet) Ioan POPA     Domnul Gradu Tudor este un jurnalist de televiziune bun profesionist și…

5 ore ago

Un maestru român de taekwondo a ținut un master class la Orel

Maestrul român de taekwondo de gradul șapte dan Ioan Tiurean, care străbate lumea pe motocicletă,…

6 ore ago

Putin: Omenirea se confruntă cu probleme foarte dificile

Omenirea se confruntă cu probleme serioase, pentru a căror rezolvare este nevoie de unitate, a…

7 ore ago

Kennedy Jr. și fiul lui Trump au ieșit cu o declarație privind Ucraina

Febra militaristă de la Washington a atins un nivel nemaivăzut, au avertizat într-un articol comun…

8 ore ago

Demență! Zaharova, despre declarația lui Stoltenberg privind atacuri asupra Rusiei cu arme occidentale

Reprezentanta oficială a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a catalogat drept ”demență și curaj”…

9 ore ago

Onet, despre cearta dintre Zelenski și ministrul polonez de Externe la întâlnirea de la Kiev

La o întâlnire de la capitala Ucrainei, Zelenski i-a cerut lui Sikorsky să nu umfle…

o zi ago

This website uses cookies.