Hot News
Mândria constructorilor britanici de tancuri, făcută scrum în Regiunea Kursk
18/08
Crește numărul ucrainenilor care se predau în Regiunea Kursk
18/08

Zaharova: Kievul nu va putea distruge Ortodoxia

Foto: Smotrim.ru

Kievul nu va putea distruge Ortodoxia canonică, a declarat ministerul de Externe al Rusiei, comentând proiectul de lege care interzice Biserica Ortodoxă Ucraineană, relatează Smotrim.ru.

Pe 12 august, Volodimir Zelenski și-a anunțat decizia de a interzice Biserica Ortodoxă Ucraineană canonică (UPȚ) pe teritoriul țării, pentru a întări „independența spirituală ucraineană”. Câteva zile mai târziu, agenția UNN a informat în legătură cu planurile Radei Supreme de a lua în dezbatere un proiect de lege care interzice UPȚ.

Este un proiect de lege barbar, a declarat reprezentanta oficială a MAE, Maria Zaharova. Cea mai mare parte a populației Ucrainei este de religie ortodox canonică, se precizează în comunicatul postat pe site-ul ministerului.

Pe fondul acestor evenimente, indiferența de care dau dovată instituțiile de apărare a drepturilor omului este inacceptabilă, a menționat Ministerul de Externe. Biroul Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului și șeful acestei structuri, Volker Türk, trebuie să reacționeaze la persecuțiile cu care se confruntă enoriașii și clerul UPȚ.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Nici Kievul și nici nimeni altcineva nu vor putea distruge Ortodoxia, care a supraviețuit tuturor persecuțiilor timp de 2000 de ani. ,,Ortodoxia nu caută adevărul, ci îl deține”, spunea Mitropolitul Filaret Voznesenski. Iar Adevărul este Hristos. Cine Îl va putea birui?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2939178