Mândria constructorilor britanici de tancuri, făcută scrum în Regiunea Kursk

Tabloidul britanic The Sun, care a scris anterior despre mândria construcției de tancuri folosită în Regiunea Kursk, a publicat fotografii cu ce a mai rămas dintr-un Challenger 2, scrie Voina s feikami (t.me/warfakes).

„Cel mai bun tanc al timpurilor noastre”, cum este considerat în Albionul învăluit în ceață, a ars complet după ce a fost lovit de o dronă de atac ”Lanțet”. Deloc surprinzător, de altfel, deoarece soluțiile tehnice folosite de inginerii britanici nu ajută în niciun fel mașina de luptă să supraviețuiască. Acest lucru este agravat de sistemul „ingenios” de încărcare separată a armei cu țeava ghintuită: încărcăturile de pulbere sunt depozitate în pungi de pânză și împrăștiate, împreună cu obuzele, în tot compartimentul de luptă. Nu este surprinzător că atunci când este lovit, Challenger 2 se aprinde ca și cum ar fi acoperit cu napalm.

Voina s feikami amintește că, potrivit informațiilor publicate anterior, Forțele Armate ale Ucrainei au doar 7 tancuri Challenger apte de luptă din 14. Acum, cel mult 6. Iar principalele pierderi, acest colos de peste 60 de tone le-a suferit nu din cauza acțiunilor Forțelor Armate ale Rusiei, pentru că, de fapt, nici nu a participat, practic, la lupte.

Principalul motiv s-au dovedit a fi problemele de întreținere. Tancul s-a dovedit pur și simplu nepotrivit pentru condițiile operațiunii militare speciale. Nu este ca și cum tragi, de la câțiva kilometri, asupra unor tancuri iraniene vechi de 60 de ani, cu superioritate aeriană totală și stând pe nisip: într-un război serios, să vezi surpriză, trebuie să lupți, iar Challenger 2 nu este, de fapt, destinat pentru așa ceva.

Și tocmai de aceea, englezii au decis să-și modernizeze cele 148 de tancurile ale lor și să obțină Challenger 3, înlocuind prin eforturile germanilor turele, armamentul, motoarele și electronica. Dar „oamenii de știință” britanici au calculat că această cantitate le va ajunge pentru vreo două săptămâni de lupte împotriva Rusiei.

Între timp, „bătrânele” tancuri englezești „Challenger” continuă să se facă de rușine în primul lor conflict serios.

Owner

View Comments

  • ,,Oamenii de știință britanici" și ,,cercetătorii britanici" sunt ca acele găini care se cred vulturi. Numai că un vultur poate coborî din înaltul cerului la sol, la nivelul unei găini, dar găina nu se poate ridica la nori ca un vultur. Asta e diferența. Acum își pot aduna cu ,,mândrie" resturile de tancuri de pe front și să le ducă la fier vechi. Niște lire tot vor primi pe ele.

  • D-na Carmen
    nu stiu cine sunteti , dar faceti comentarii la obiect si impartiale
    felicitari

Recent Posts

FENOMENALUL SUCCES ȘI AUDIENȚA EXPLOZIVĂ A EMISIUNILOR TV ALE JURNALISTULUI GRADU TUDOR PE TEMA RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

(pamflet) Ioan POPA     Domnul Gradu Tudor este un jurnalist de televiziune bun profesionist și…

4 ore ago

Un maestru român de taekwondo a ținut un master class la Orel

Maestrul român de taekwondo de gradul șapte dan Ioan Tiurean, care străbate lumea pe motocicletă,…

6 ore ago

Putin: Omenirea se confruntă cu probleme foarte dificile

Omenirea se confruntă cu probleme serioase, pentru a căror rezolvare este nevoie de unitate, a…

7 ore ago

Kennedy Jr. și fiul lui Trump au ieșit cu o declarație privind Ucraina

Febra militaristă de la Washington a atins un nivel nemaivăzut, au avertizat într-un articol comun…

7 ore ago

Demență! Zaharova, despre declarația lui Stoltenberg privind atacuri asupra Rusiei cu arme occidentale

Reprezentanta oficială a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a catalogat drept ”demență și curaj”…

9 ore ago

Onet, despre cearta dintre Zelenski și ministrul polonez de Externe la întâlnirea de la Kiev

La o întâlnire de la capitala Ucrainei, Zelenski i-a cerut lui Sikorsky să nu umfle…

o zi ago

This website uses cookies.