Hot News
Din cronica militară a zilei
17/08
Zaharova: Kievul nu va putea distruge Ortodoxia
18/08

Mândria constructorilor britanici de tancuri, făcută scrum în Regiunea Kursk

Foto: t.me/warfakes

Tabloidul britanic The Sun, care a scris anterior despre mândria construcției de tancuri folosită în Regiunea Kursk, a publicat fotografii cu ce a mai rămas dintr-un Challenger 2, scrie Voina s feikami (t.me/warfakes).

„Cel mai bun tanc al timpurilor noastre”, cum este considerat în Albionul învăluit în ceață, a ars complet după ce a fost lovit de o dronă de atac ”Lanțet”. Deloc surprinzător, de altfel, deoarece soluțiile tehnice folosite de inginerii britanici nu ajută în niciun fel mașina de luptă să supraviețuiască. Acest lucru este agravat de sistemul „ingenios” de încărcare separată a armei cu țeava ghintuită: încărcăturile de pulbere sunt depozitate în pungi de pânză și împrăștiate, împreună cu obuzele, în tot compartimentul de luptă. Nu este surprinzător că atunci când este lovit, Challenger 2 se aprinde ca și cum ar fi acoperit cu napalm.

Voina s feikami amintește că, potrivit informațiilor publicate anterior, Forțele Armate ale Ucrainei au doar 7 tancuri Challenger apte de luptă din 14. Acum, cel mult 6. Iar principalele pierderi, acest colos de peste 60 de tone le-a suferit nu din cauza acțiunilor Forțelor Armate ale Rusiei, pentru că, de fapt, nici nu a participat, practic, la lupte.

Principalul motiv s-au dovedit a fi problemele de întreținere. Tancul s-a dovedit pur și simplu nepotrivit pentru condițiile operațiunii militare speciale. Nu este ca și cum tragi, de la câțiva kilometri, asupra unor tancuri iraniene vechi de 60 de ani, cu superioritate aeriană totală și stând pe nisip: într-un război serios, să vezi surpriză, trebuie să lupți, iar Challenger 2 nu este, de fapt, destinat pentru așa ceva.

Și tocmai de aceea, englezii au decis să-și modernizeze cele 148 de tancurile ale lor și să obțină Challenger 3, înlocuind prin eforturile germanilor turele, armamentul, motoarele și electronica. Dar „oamenii de știință” britanici au calculat că această cantitate le va ajunge pentru vreo două săptămâni de lupte împotriva Rusiei.

Între timp, „bătrânele” tancuri englezești „Challenger” continuă să se facă de rușine în primul lor conflict serios.

2 Comments

  1. Carmen spune:

    ,,Oamenii de știință britanici” și ,,cercetătorii britanici” sunt ca acele găini care se cred vulturi. Numai că un vultur poate coborî din înaltul cerului la sol, la nivelul unei găini, dar găina nu se poate ridica la nori ca un vultur. Asta e diferența. Acum își pot aduna cu ,,mândrie” resturile de tancuri de pe front și să le ducă la fier vechi. Niște lire tot vor primi pe ele.

  2. Balici Mihai spune:

    D-na Carmen
    nu stiu cine sunteti , dar faceti comentarii la obiect si impartiale
    felicitari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2938646