Hot News
Politician bulgar: Kievul este gata să organizeze o provocare nucleară cu ajutorul Londrei
17/08
Guțul: Găgăuzia poate organiza un referendum dacă Moldova va dori să intre în România
17/08

Zaharova: Kievul a primit cec în alb din partea Occidentului pentru atrocități împotriva civililor

Centrul comercial ”Galaktika” din Donețk, în urma atacului armatei ucrainene/ Foto: Smotrim.ru

Atacul Forțelor Armate ale Ucrainei asupra centrului comercial ”Galaktika” din Donețk este un act de terorism minuțios planificat și un gest de disperare al Kievului pe fondul înaintării trupelor ruse pe linia contactului de luptă, a declarat reprezentanta oficială a MAE rus, Maria Zaharova, scrie Smotrim.ru.

Potrivit spuselor sale, principalul obiectiv al acestui atac a fost uciderea civililor, dorința de a instaura o stare de panică în rândul populației.

În plus, Zaharova consideră evident faptul că regimul de la Kiev a primit din partea protectorilor lui occidentali un cec în alb pentru comiterea a cât mai multor atrocități împotriva populației civile.

În aceeași cheie a comentat diplomatul și distrugerea podului peste râul Seim, din raionul Glușkovski al Regiunii Kursk, pentru a împiedica evacuarea localnicilor din zona de lupte, precum și atacurile asupra altor infrastructuri civile.

„Este absolut clar că totul s-a făcut pentru a îngreuna evacuarea din zonele acțiunilor de luptă a populației civile, devenită pentru regimul de la Kiev țintă prioritară”, se arată în comunicatul publicat pe site-ul Ministerului de Externe.

Zaharova a subliniat că pe acest fundal, consolidarea societății ruse nu face decât să crească.

Reprezentanta MAE a declarat că criminalii ucraineni vor primi o pedeapsă severă, iar răspunsul Rusiei la aceste atrocități va fi cât se poate de dur. Ea a cerut, de asemenea, comunității internaționale să condamne masacrul civililor nevinovați din Donețk.

În cursul zilei de vineri, armata Ucrainei a atacat centrul comercial ”Galaktika” din cartierul Petrovski, din Donețk, provocând declanșarea unui puternic incendiu care a cuprins o suprafață de peste 10.000 de metri pătrați. Potrivit Ministerului Sănătății al DNR, numărul persoanelor rănite în urma atacului din zona în care se află centrul comercial a ajuns la 11. Comitetul de Investigații a deschis un dosar penal în temeiul unui articol privind atac terorist.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Rusia nu mai poate întoarce din drum, orice s-ar întâmpla. Iar Statele Unite știu asta, de aceea comportamentul lor și al Occidentului începe să devină irațional. Răspunsul sever al Rusiei când va fi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2938647